0517 20 10 23

Waddenzee

Zeilen door een prachtig natuur gebied naar de Waddeneilanden

Zodra je Waddenzee opvaart ervaar je meteen de uitgestrektheid en de stilte van dit uitzonderlijke natuurgebied. Het waddengebied is nog één van de weinige natuurgebieden met een voor Nederlandse begrippen enorme grootschaligheid en openheid. Dit is nationaal en Europees gezien erg bijzonder.

Het landschap van de Waddenzee wordt gekenmerkt door een landschap dat constant in beweging is. Zee, wind en zand hebben er vrij spel waardoor de eilanden, de zandplaten en de geulen voortdurend veranderen. Het Wadden gebied is een plek die je moet ervaren. Het is de natuur die hier je pad bepaalt. Je bent afhankelijk van het tij en de stroming van het water.

Droogvallen en overnachten

Met een platbodemschip is het mogelijk om droog te vallen zodra het laag water wordt. De schipper legt het schip boven een mooie zandplaat voor anker en vervolgens kun je genieten van het uitzicht terwijl het water langzaam zakt. Na een aantal uur komt het schip met een beetje geluk helemaal droog te liggen en kun je zo van het schip op de zandplaat stappen. Overnachten op het Wad is ook zeer bijzonder. Je hebt geen last van lichtvervuiling, auto’s of buren. Alleen jij en de boot waarmee je gekomen bent.

Zeiltochten en zeilreizen op traditionele zeilschepen

De combinatie van het bijzondere vaarwater en de Waddeneilanden maken het waddengebied tot perfect vaarwater voor een kortere of langere zeiltocht. Via zeilendeschepen.nl kun een heel schip met schipper en matroos huren zodat je bijvoorbeeld met je familie, collega’s of vrienden een dagtocht of meerdaagse zeilreis kunt maken. Ook zijn er jaarlijks zo’n 200 zeilreizen voor alleen reizende mensen of kleine groepen. Je kunt als opstapper aan boord gaan in diverse havens in Europa en zeilen naar onder andere de Waddeneilanden, door de Noorse fjorden of Schotse Hebriden. De geheel verzorgde reizen variëren in lengte van 1 dag tot 3 weken. Indien je het ideale schip of je droomreis niet kunt vinden dan helpen we je graag verder via de mail, telefoon of het chatprogramma.

Beleef de Wadden