0517 20 10 23

Zeezeilen

Kies het ruime sop

Deze zeilreizen zijn toch wel het stoere broertje van de hele assortiment zeilreizen die wij aanbieden. In de mast van de meeste tallships of zeegaande charterschepen, wappert de Hollandse driekleur. Het zeezeilen zit duidelijk verankerd in onze cultuur en ook de kennis van de schepen wordt nog steeds doorgeven aan de jongere generatie.

In het voorseizoen varen vele van deze zeezeilers vanuit Nederland naar hun zomerse vaargebied en in het najaar komen ze weer terug. Soms wisselen de schepen in het hoogseizoen van vaargebied en zijn er tussendoor ook lange zeiltochten gepland. Vaak is zeezeilen in vergelijk met reguliere zeiltochten gunstig qua prijs, vooral als het langere zeilreizen of mijlenmakers betreft. Uiteraard is de catering tijdens de tocht inbegrepen.

Mijlenmaken of eiland hoppen

De zeilreizen kun je onderverdelen in de mijlenmakers en de zeiltochten waarbij veel eilanden en steden worden aangedaan. De mijlenmakers zijn lange reizen waarbij het schip op een bepaalde datum in de haven moet zijn. Er wordt daarom ook s’nachts door gezeild en wacht gelopen. Er worden wel havens aangedaan, maar minder dan bij de reguliere reizen. De andere zeiltochten bestaan uit overdag zeilen en in de loop van de middag loopt het schip dan de haven binnen zodat je daar de wal op kunt om de omgeving te verkennen.

Vaargebied

De zeereizen die wij aanbieden zijn in de Noordzee, Oostzee, Barentszzee, Schotse Hebriden en Middellandse zee. Het gaat meestal om zeilreizen van een week of langer. Je kunt veelal ook een halve etappe meezeilen.

Zeezeilen is een onvergetelijke ervaring

Beschik je over een paar goede zeebenen of wil je een dergelijke zeereis een keer ervaren, scheep dan in op één van de vele tochten die wij aanbieden. Ervaring is niet nodig, enthousiasme voor zeilen wel! Tijdens deze zeiltochten ontstaan regelmatig tussen de gasten en bemanning vriendschappen voor het leven. Een belevenis die je daadwerkelijk nooit meer zal vergeten. De zeezeilreizen kun je bij ons boeken op een stoere 20 meter collin archer of een imposante driemaster van 60 meter. Is dit avontuur op jouw lijf geschreven? Neem dan direct contact met ons op. Wij informeren je graag over de vele mogelijkheden.

 

zeilreis actief