Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Brandarisrace met de Rode Swan

vrijdag 14 oktober 2022 20:00 t/m zondag 16 oktober 2022 17:00

Brandarisrace op de Rode Swan

De Brandarisrace is een jaarlijks terugkerende spectaculaire wedstrijd tussen traditionele zeilschepen, van Harlingen naar Terschelling. De Rode Swan zeilt mee in deze race en geeft geoefende en ongeoefende zeilers de kans om mee te doen. Wil je meemaken hoe het is om een wedstrijd te zeilen op tweemaster en genieten van de actie en spanning aan boord? Dan is dit sportieve evenement voor jou bedoeld!

Reisinformatie

Vrijdagavond komt iedereen aan boord in Harlingen. Je maakt kennis met de vaste bemanning en de andere opstappers. Vervolgens volgt er een uitleg over het reilen en zeilen aan boord en wordt er een indeling van de dekposities gemaakt en de strategie besproken.
Zaterdagochtend om 9:00 uur gaan de trossen los voor de Brandarisrace. Dit is een wedstrijd met het grootst aantal traditionele zeilschepen in Nederland. Het zal dan ook behoorlijk spectaculair zijn op het water want naast hard zeilen moet je ook je tegenstanders in de gaten houden. In de middag wordt er gefinished, dit kan vroeg zijn bij harde en gunstige wind en laat wanneer de wind het laat afweten. Daarna is er tijd voor een feestelijk samenzijn in West-Terschelling. Het is een gezellige drukte in de haven met alle schepen en hun opvarenden.
Zondag ochtend rond 10:00 uur vaart de schipper weer uit voor de officieuze tweede dag van de Brandarisrace: de zeiltocht terug naar Harlingen.

Zeilervaring

Door de indeling met één wedstrijddag op zaterdag is dit weekend uitermate geschikt als je actief wilt zeilen maar ook een gezellig weekend wilt hebben. Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn om mee te racen, maar basale kennis van het zeilen is wel handig.

Prijzen

  • Per persoon € 350,- op basis van gedeelde hut
  • Prijs voor een dag meevaren € 80,- (zonder overnachting, met lunch)

Prijs is inclusief

  • Dekbed en beddengoed
  • Handdoeken
  • Volpension
  • Koffie & thee

Prijs is exclusief

  • Persoonlijke verzekeringen
  • Dranken zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Rode Swan

Meer over de Rode Swan