Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Zeilschepen met afvaarthaven Hoorn

Hoorn zeilen zeilreizenScheep in op een groot zeilschip in Hoorn onder toeziend oog van de Jongens van Bontekoe. Het VOC-verleden van Hoorn is goed terug te zien in de oude binnenstad en in de havens, waar de charterschepen liggen aangemeerd. De schepen hebben een unieke plek onder de historische Hoofdtoren gekregen, aan de rand van deze bezienswaardige stad. Je loopt van uit de haven zo het centrum met de vele rijksmonumenten in. Verspreid over de hele stad vindt je restaurants en caf├ęs. Het centrale plein in de binnenstad is voor het grootste gedeelte omringd met uitgangsgelegenheden. Ook aan de haven bevinden zich enkele restaurants. Je hoeft je niet te vervelen er is genoeg te zien. Je ziet de schepen komen en gaan er is altijd wel bedrijvigheid.

Stap op en zeil mee

Vanuit Hoorn kunt u over het Markermeer (het zuidelijke gedeelte van het IJsselmeer) alle kanten op varen: richting Amsterdam of door de sluis richting Enkhuizen, Stavoren of zelfs nog noordelijker: de Waddenzee. De combinatie van het ruime water en historische havenplaatsjes maken het IJsselmeer tot ideaal vaarwater voor een kortere of langere zeiltocht. Via zeilendeschepen.nl kun je een heel schip met schipper en matroos huren zodat je bijvoorbeeld met je familie, collega's of vrienden een dagtocht of meerdaagse zeilreis kunt maken. Ook zijn er zeilreizen, die starten op het IJsselmeer, voor individuelen. Dit zijn veelal geheel verzorgde reizen van 3 dagen tot een week.

2 schepen gevonden