Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Zeilschepen met afvaarthaven Monnickendam

zeilen minnickendamMonnickendam ligt aan het zuidelijke deel van het IJsselmeer, de Gouwzee. Amsterdam, Volendam en Marken zijn vanaf hier zowel over het water als over het land prima bereikbaar. In de omgeving zijn veel sporen uit het verleden te ontdekken. In de historische binnenhaven van dit pittoreske plaatsje bepalen tjalken, klippers en botters het uitzicht. Fraaie gevelstenen sieren de oude panden langs de hoofdwegen in de oude binnenstad. De Speeltoren herbergt het oudste nog werkende carillon ter wereld met daarin de Engel des faam die elk uur op zijn hoorn blaast. In de Speeltoren is ook het nieuwe Waterlandsmuseum gevestigd.

Mooie zeiltochten op het IJsselmeer

Zeilvakanties - Vanuit Monnickendam kun je het prachtige IJsselmeer gebied verkennen. De combinatie van het ruime water en historische havenplaatsjes maken het IJsselmeer tot ideaal vaarwater voor een kortere of langere zeiltocht. Via zeilendeschepen.nl kun je een heel schip met schipper en matroos huren zodat je bijvoorbeeld met je familie, collega's of vrienden een dagtocht of meerdaagse zeilreis kunt maken. Ook zijn er zeilreizen voor individuelen. Dit zijn veelal geheel verzorgde reizen van 3 dagen tot een week.

16 schepen gevonden