0517 20 10 23

Jongerenreizen

Nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen

Nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen tijdens een jongerenreis aan boord

Stap aan boord van een zeilschip voor een unieke ervaring. Maak kennis met je leeftijdgenoten en ga samen het schip zeilen naar onbekende bestemmingen. 
De jongerenreizen zijn tochten waar jongeren van verschillende nationaliteiten en achtergrond elkaar treffen en een uitdaging aangaan. Het is een vakantie waar twee dingen centraal staan: het leggen van nieuwe vriendschappen en het hebben van de tijd van je leven! 

Het reilen en zeilen aan boord van Tall Ships

Het is de bedoeling dat de jonge zeilers alles leren over het leven op een schip, van wacht lopen tot het schoonmaken van het dek.
Veel van deze avontuurlijke jongerenreizen vinden plaats aan boord van een Tall Ship, zoals bijvoorbeeld de Gulden leeuw. Op dit schip leren en ervaren de trainees maritieme tradities en waarden die onmisbaar zijn voor het leven aan boord en binnen een hechte gemeenschap.
Op de Gulden Leeuw, worden de cursisten nauw vertrouwd gemaakt met de nautische en maritieme wereld. De lesstof, die traditioneel wordt overgebracht in theoretische lessen, krijgt hier een directe en praktische vorm. Tijdens de vrije tijd en het wachtlopen blijven de trainees leren, zij het zeemanschap, navigatie of de uitbreiding van hun technische kennis of praktische vaardigheden.
Er bestaat een passend takenpakket op ieder gebied. Degenen met interesse voor technologie en apparatuur kunnen aan de slag in de machinekamer of met technisch onderhoud, terwijl trainees die de voorkeur geven aan organisatorisch werk dit kunnen doen bijvoorbeeld met de routeplanning .
Afhankelijk van de duur van een reis is het mogelijk om op sommige onderwerpen dieper in te gaan. Hierbij ligt de focus op het vergroten van maatschappelijke betrokkenheid en team spirit.