Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Jongerenreizen

Nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen

Nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen tijdens een jongerenreis aan boord

Stap aan boord van een zeilschip voor een unieke ervaring. Maak kennis met je leeftijdgenoten en ga samen het schip zeilen naar onbekende bestemmingen in binnen en buitenland. Er zijn zeilvakanties op bijvoorbeeld de Friese meren waarbij je een weekje op pad gaat met leeftijdsgenoten en er zijn reizen naar het buitenland op indrukwekkende Tall Ships.

Jongerenreizen binnenland

Stap aan boord van een zeilschip en ga op avontuur in eigen land. Omdat deze zeilvakanties aan boord van een schip zijn, hoef je niet elke avond op dezelfde plek terug te komen. Dat maakt mogelijk dat je heel Friesland kunt verkennen en zo ziet elke dag er weer anders uit. De ene keer overnacht je in een haven, dan weer op een eiland en soms gewoon midden op het water als het schip “voor anker gaat”.
Hoe de week er uit komt te zien is grotendeels afhankelijk hoe de wind waait en wat jou wensen zijn. Er wordt elke dag gezeild, soms ook ’s avonds. Ook is er tijd genoeg voor een avondspel, een kampvuur, een avondzeiltocht, Friesland en haar dorpen verkennen, zeilles krijgen, chillen en nog veel meer! Deze reizen zijn er al voor kinderen vanaf 8 jaar.

Jongerenreizen buitenland

De jongerenreizen zijn tochten waar jongeren van verschillende nationaliteiten en achtergrond elkaar treffen en een uitdaging aangaan. Het is een vakantie waar twee dingen centraal staan: het leggen van nieuwe vriendschappen en het hebben van de tijd van je leven! 

Het reilen en zeilen aan boord van Tall Ships

Het is de bedoeling dat de jonge zeilers alles leren over het leven op een schip, van wacht lopen tot het schoonmaken van het dek.
Veel van deze avontuurlijke jongerenreizen vinden plaats aan boord van een Tall Ship, zoals bijvoorbeeld de Gulden leeuw. Op dit schip leren en ervaren de trainees maritieme tradities en waarden die onmisbaar zijn voor het leven aan boord en binnen een hechte gemeenschap.
Op de Gulden Leeuw, worden de cursisten nauw vertrouwd gemaakt met de nautische en maritieme wereld. De lesstof, die traditioneel wordt overgebracht in theoretische lessen, krijgt hier een directe en praktische vorm. Tijdens de vrije tijd en het wachtlopen blijven de trainees leren, zij het zeemanschap, navigatie of de uitbreiding van hun technische kennis of praktische vaardigheden.
Er bestaat een passend takenpakket op ieder gebied. Degenen met interesse voor technologie en apparatuur kunnen aan de slag in de machinekamer of met technisch onderhoud, terwijl trainees die de voorkeur geven aan organisatorisch werk dit kunnen doen bijvoorbeeld met de routeplanning .
Afhankelijk van de duur van een reis is het mogelijk om op sommige onderwerpen dieper in te gaan. Hierbij ligt de focus op het vergroten van maatschappelijke betrokkenheid en team spirit.