Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Zeilschepen met afvaarthaven Lemmer

zeilen minnickendamHet mooie dorp Lemmer ligt aan de Friese kust van het IJsselmeer. Het is één van Friesland's bekendste watersportplaatsen. Vanuit Lemmer kun je één-daagse of meerdaagse zeiltochten over het IJsselmeer en de Friese meren boeken op één van de prachtige charterschepen voor jou en je groep.
Naast de vele bezienswaardigheden kent Lemmer ook een groot aantal evenementen. Vooral in de zomermaanden bruist het van de activiteiten, zoals bijvoorbeeld het skûtsjesilen. Ieder jaar strijden de skûtjes tegen elkaar op het scherpst van de snede en dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers. In de gezellige binnenstad zijn diverse restaurants, kroegjes en winkels te vinden. Langs de doorgaande vaarroute in het dorp kun je heerlijk op een terras zitten en toekijken hoe de schepen de bruggen passeren.

Korte zeiltochten of lange zeilreizen op traditionele zeilschepen

De combinatie van het ruime water en historische havenplaatsjes maken het IJsselmeer tot ideaal vaarwater voor een kortere of langere zeiltocht. Via zeilendeschepen.nl kun een heel schip met schipper en matroos huren zodat je bijvoorbeeld met je familie, collega's of vrienden een dagtocht of meerdaagse zeilreis kunt maken. Ook zijn er jaarlijks zo'n 200 zeilreizen voor alleen reizende mensen of groepen.

10 schepen gevonden