Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Zeezeilen: Mijlenmakers en zeilreizen op zee

Zeezeilen met een van onze onvergetelijke mijlenmakers zeilreizen

Zeezeilen is een bijzondere activiteit waarbij men op een schip op de open zee vaart. Zeezeilen kan variëren van ontspannen tochten langs de kust tot uitdagende regatta’s over lange afstanden. Naast de uitdagingen van het varen op de zee, biedt zeezeilen ook de mogelijkheid om te genieten van prachtige uitzichten op de oceaan en de kustlijn. Het kan een geweldige manier zijn om de natuur te ervaren en een avontuurlijke geest te voeden.

Zeezeilen is indrukwekkend

Er zijn zeilvakanties waarbij er kleine oversteekjes gemaakt worden van bijvoorbeeld eiland naar eiland en je hebt de zogenaamde mijlenmakers. De mijlenmakers zijn toch wel het stoerste broertje van alle zeilvakanties die wij aanbieden. In de mast van de meeste tallships of zeegaande charterschepen die over de wereldbol rond varen, wappert de Hollandse driekleur. Zeezeilen zit nog steeds verweven in onze cultuur en ook de kennis van de schepen wordt nog steeds generatie op generatie doorgegeven.

Voordelige mijlenmakers

In het voorseizoen zeilen vele van deze machtige zeezeilers vanuit Nederland naar hun zomerse vaargebied varen en in het najaar weer terug. Soms wisselen de schepen in het hoogseizoen van vaargebied en zijn er tussendoor ook lange meevaartochten  gepland. Vaak is zeezeilen in vergelijk met reguliere zeiltochten gunstig qua prijs. Uiteraard is de catering tijdens de tocht inbegrepen.

Er wordt vaak dag en nacht door gezeild tot de haven van bestemming is bereikt. Tijdens deze zeiltochten ontstaan regelmatig tussen de gasten en bemanning vriendschappen voor het leven. Stap in de wereld van het zeezeilen met wachtlopen, turen in de nacht, slapen onder een hoek van meer dan 20 graden en zonsopgangen in weergaloze vergezichten. Een belevenis die je daadwerkelijk nooit meer zal vergeten.

Zeilreizen

ZeilendeSchepen.nl biedt jou de mogelijkheid om op een imposante reis in te schepen. Er zijn verschillende reizen naar bijv. Schotland, Oostzee, Frankrijk en de Middellandse Zee. Beschik je over een paar redelijke zeebenen of wil je een dergelijke zeereis een keer ervaren, scheep dan in op één van de vele tochten die wij aanbieden. Ervaring is niet nodig, de bemanning legt je graag alles uit over het zeezeilen.
De zeezeilreizen kun je bij ons boeken op een stoere 20 meter collin archer of een imposante driemaster van 60 meter.
Kijk bijvoorbeeld eens bij de zeilreizen op de Flying Dutchman, Iris of de Thalassa. Deze schepen maken vele mooie tochten waarbij je als gast kunt genieten van prachtige uitzichten, mooie havens en uitstekende verzorging aan boord.
Is een buitenlandse zeilreis op jouw lijf geschreven? Neem dan direct contact met ons op. Wij informeren je graag over de vele mogelijkheden van het zeezeilen.

Zeezeilen tallships groepsreizen zeilen