Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Bezoek Ierland, Hebriden en Orkney’s

zaterdag 29 juli 2023 16:00 t/m dinsdag 08 augustus 2023 10:00

Avontuurlijke reis van Dublin naar Scrabster

Stap aan boord van het prachtige tallship Thalassa voor een avontuurlijke zeilreis door de wateren van Ierland, Hebriden en Orkney’s. Gedurende deze reis vaart het schip met de wind in de zeilen van Dublin, via tussenbestemmingen, naar eindbestemming Scrabster. Wanneer en welke tussenhavens er precies aangedaan worden is afhankelijk van hoe het weer je gezind is. Maar de bemanning zorgt hoe dan ook voor een onvergetelijke indruk van het zeilen én van het leven aan land.
Natuur, prachtige vergezichten, wilde dieren, vogels, kastelen en abdijen, dat is in een notendop wat je kan verwachten van de reis naar de Hebriden. Plaatsen die normaal gezien moeilijk of niet te bereiken zijn wachten op je en hun bewoners zullen je met hun Schotse hartelijkheid graag ontvangen. Geniet tijdens het zeilen van vele zeevogels zoals jan-van-genten, papegaaiduikers en zeekoeten. Ook dolfijnen en walvishaaien vergezellen het schip vaak.

Reisinformatie

Op zaterdag 29 juli 2023 stap je om 16.00 uur aan boord in de haven van Dublin. Hier heten de kapitein en zijn bemanning iedereen hartelijk welkom.
Je krijgt een hut toegewezen, maakt kennis met het schip en wordt wegwijs gemaakt met het reilen en zeilen aan boord. Vanuit Dublin doet het schip Bangor en Belfast aan, waarna het vertrekt naar de Hebriden. Hier gaat het schip overnachten in de kasteelbaai Castle Bay op het mooie eiland Barra.

Vanaf Barra zet het schip als de wind het toelaat koers richting St. Kilda. De St Kilda-archipel is de belangrijkste broedplaats voor zeevogels in Noordwest-Europa en Schotlands eerste plaats op de Werelderfgoedlijst. De grootste kolonie zeekoeten ter wereld bevindt zich op deze eilanden, net als de grootste kolonies papegaaiduikers en noordse stormvogels van Groot-Brittannië. In totaal broeden er meer dan een miljoen vogels op de kliffen. St.Kilda kent verder een rijke geschiedenis en is zeker de moeite waard om je in te verdiepen voor aanvang van deze reis.
Hierna worden de zeilen gehesen met als bestemming de Orkneys. De Orkney-eilanden of Orkaden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden, de natuurlijke habitat van onder andere walvissen en orka’s. De Orkney-eilanden zijn al meer dan 5000 jaar bewoond en dat is te zien aan indrukwekkende opgravingen en vele Standing Stones die je in het landschap tegenkomt. 

De eindbestemming is Scrabster. Na de overtocht legt het schip aan in Scrabster, de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats geniet bekendheid als veerhaven naar de Orkney-eilanden.
Op dinsdag 8 augustus verlaat iedereen het schip uiterlijk om 10 uur ’s ochtends. Een treinrit vanuit Thurso naar Inverness duurt ongeveer 4 uur, van daaruit kan terug worden gevlogen naar het land van herkomst.

Prijzen 

  • Bed op gedeelde hut € 1200,- p.p. 
  • 1-persoons privéhut € 1800,- 

Transfers

De zeilreis begint in Ierland en eindigt in Schotland. Je bent zelf verantwoordelijk voor het organiseren van de reis naar Dublin en terugreis vanuit Scrabster. Dit is niet bij de reissom inbegrepen. Terug in Scrabster is het mogelijk om vanuit Thurso met de trein naar Inverness te reizen en van daaruit te vliegen, de reistijd per trein bedraagt vier uur. Een andere reistip is de bus naar Edinburgh. Het vliegen naar die plaats is vanuit Nederland vaak voordelig.

Prijs is inclusief

  • Alle maaltijden
  • Koffie, thee, melk en water
  • Compleet beddengoed
  • Handdoeken
  • Havengeld en toeristenbelasting

Prijs is exclusief

  • Alcoholische en frisdranken (tegen betaling verkrijgbaar)
  • Transfers naar/van de vertrek- en aankomsthaven

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Thalassa

Meer over de Thalassa