Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Wadden ontdekkingstocht – adults only

zondag 03 september 2023 20:00 t/m zondag 10 september 2023 16:00

Wadden ontdekkingstocht - adults only

Altijd al eens willen zeilen op een traditioneel zeilschip om de Waddenzee te verkennen? Stap dan aan boord van een platbodemschip en ontdek de prachtige bestemmingen op en rondom de Waddenzee. Een week lang zeilen voor zowel beginnende als gevorderde zeilers die lekker actief bezig willen zijn op een groot schip. Er is ruim voldoende tijd en ruimte om te leren, van zeemansknopen tot het bedienen van de zeilen en zwaarden. 

Reisinformatie

Op zondagavond komt iedereen aan boord en maakt kennis met de medepassagiers en de bemaning. De volgende dag worden, na de nodige uitleg over het zeilen, de zeilen gehesen voor een mooie tocht over de Waddenzee. Vervolgens zeilt het schip naar de eerste bestemming. Er wordt een zeilplan gemaakt welke is gebaseerd op wind en getij. De schipper probeert minimaal drie Waddeneilanden aan te doen, droog te vallen op een zandbank en te wadlopen. Tevens wordt er een dag op een eiland aangelegd om het eiland uitgebreid te kunnen verkennen op de fietst. De reis gaat ook naar het IJsselmeer, hier wordt uiteraard een mooie Zuiderzeestad bezocht. Kortom het wordt een afwisselde week met voor elk wat wils.

Het schip zeilt ongeveer vier à vijf uur per dag, de wind en stroomt bepaalt de exacte reistijd. Er is dus genoeg tijd en ruimte voor overige activiteiten aan land. Fietsenhuur op Terschelling is inbegrepen.

Prijzen

  • Bed op gedeelde hut € 960,- p.p. (m/v gescheiden)
  • Hut voor alleengebruik € 1.440,- per hut
  • Eventuele kortingen en toeslagen worden na de reserveringsaanvraag verwerkt

Prijs is inclusief

  • Volpension
  • Dekbedden/beddengoed
  • Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Drankjes (tegen betaling verkrijgbaar aan boord)
  • Verzekeringen
  • Activiteiten aan land

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Rode Swan

Meer over de Rode Swan