0517 20 10 23

Lofoten rondreis

maandag 15-06-2020 18:00 t/m zaterdag 27-06-2020 10:00

Nautisch avontuur in het hoge noorden

Een bijzondere vakantie, twee weken zeilen en wandelen in een natuur zoals je die nog maar op een paar plaatsen ter wereld vind. Ongeschonden door de afwezigheid van veel mensen. Leven in en met deze natuur op een van de mooiste gebieden ter wereld, de Noorse kust.

Noorwegen, het land van ruige kusten, eilanden, fjorden, vissershavens en verlaten plaatsen. Een land wat je bijzonder goed per schip kunt beleven. Een van de weinige schepen die daar varen is de Meander die de mooiste plekken tussen Ergersund en Tromso weet te vinden, van de zuidkaap tot ver in het Arctisch gebied.

Een combinatie van actief zeilen, idyllisch afmeren in rustige fjorden, mooie wandelingen en het ontdekken van afgelegen plaatsen. Lekker eten in een goed gezelschap omgeven van een mooie natuur. Leven zoals het leven bedoeld is. Als we eenmaal een dag op weg zijn dan zal je merken dat je de rest van de wereld vergeten bent en alleen nog bezig bent met het leven aan boord.

Lofotenreizen of Noorderlichtreizen

De Lofoten en Vesteralen. Eilandgroepen in Arctisch Noorwegen die tot een van de mooiste gebieden ter wereld behoren. Al duizenden jaren gecultiveerd en vanaf de 5e eeuw het toevluchtsoord van de Vikingen.

Een gebied met een bijzondere geschiedenis. Een landschap met bijzondere kleuren. Door de eeuwen heen een inspiratiebron voor schrijvers en kunstenaars.

Als het vanaf de tweede helft van augustus donker genoeg is bestaat er de kans om het noorderlicht te zien. Het Noorderlicht doet zich voor op een cirkel rond de polen en de Lofoten en het noordelijke kustgebied zijn goede gebieden om het te kunnen zien.

Algemene informatie

  • Gezien de reizen op een zeilschip plaatsvinden is het reisprogramma is altijd mede afhankelijk en onder voorbehoud van weersomstandigheden.
  • Op de dag van aankomst ben je vanaf 18:00 uur welkom aan boord. Op de dag van vertrek gaat iedereen om 10:00 uur weer afscheid van elkaar nemen.
  • De crew vindt het leuk als je actief meehelpt met het zeilen, sturen en navigeren. Hier heb je geen ervaring voor nodig en als je hierover meer wilt weten dan leren we je dat graag.
  • De genoemde reizen worden aangeboden exclusief transfer. De op- en afstap plaatsen zijn zo gekozen dat ze makkelijk te bereiken zijn. Het openbaar vervoer in Noorwegen is goed. Je reist over het algemeen zelfstandig van en naar de aankomst en vertrekhavens.. Uiteraard kunnen we altijd adviseren over de mogelijkheden.

Zeilen met de meander

Betrouwbaar, gecertificeerd en goed zeewaardig schip
Ervaren, volledig gecertificeerde bemanning
Actief zeilen
Verkennen van prachtige natuurgebieden
In contact komen met andere mensen
Uitgebreid ontbijt, lekkere lunches en 3 gangen diner ‘s avonds

Prijs is inclusief

  • Havengelden en toeristenbelasting
  • Ontbijt, lunch en diner
  • Koffie en thee
  • Dekbed en handdoeken

Prijs is exclusief

  • Transfer naar op- en afstaphaven
  • Fris en alcoholische dranken

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Meander

meander.boegspriet
meander.zeilend.2
Achterdek.meander
Meander.dagverblijf
meander.dekhuis
meander.keuken.2
Meer over de Meander

Heb je een vraag over Lofoten rondreis?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.