0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze reis niet meer boeken, omdat de check-in datum van deze reis verstreken is. Bel (0517) 20 10 23 voor alternatieve zeilmogelijkheden.

Sail & Bike XL Zuid-Deense eilanden

vrijdag 17-05-2019 19:00 t/m zondag 26-05-2019 9:00

Sail en Bike Oostzee en Denemarken

Een bijzondere en sportieve zeiltocht gecombineerd met mooie fietstochten langs de Oostzeekust en Deense eilandenarchipel. Fiets langs betoverende landschappen, heuvelachtig agrarisch landschap en idyllische dorpjes.

Routebeschrijving

Dag 1 Kiel-Holtenau
De crew verwelkomt jou aan boord van de Atlantis. je kan intrek nemen in een knussehut. Bij het avondeten aan boord maak je verder kennis met de crew en reisgenoten.

Dag 2 Zeildag Kiel - Klintholm
Vandaag vertrekt het schip richting Mon. Deze eerste dag staat in het teken van zeilen. Als je wil, mag je actief deelnemen bij het zetten van de zeilen. Het is natuurlijk ook prima als je een gemoedelijk plekje aan dek zoekt. Je kan genieten van de prachtige vergezichtenop de Ostzee en jevverwonderen over het zeilen met een historische driemaster. In de avonds bereikt de Atlantis de kleine havenstad Klintholm op Møn.

Dag 3 Møs - Klint
Het fietsavontuur gaat beginnen! Hoogtepunt van de 43km fietsroute over het eiland Mon zijn natuurlijk de steile kliffen bij Store Klint met de beroemde krijtrotsen van Mons Klint. De Krijtrotsen aan de oostkant van het eiland zijn wel 128 meter hoog. Op dit adembenemende uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht over de Oostzee. Eenmaal terug aan boord worden de trossen van de Atlantis weer losgemaakt en zet het schip koers naar Køge: een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Denemarken.

Dag 4 Koningsstad Roskilde
Koningsstad Roskilde Met de fiets vertrek je vanuit Køge naar Roskilde (ca 40km). Tegen de middag bereik je Koningsstad Roskilde. De stad ligt buitengewoon mooi in het kronkelende fjord. Absoluut een bezoek waard is de beroemde en statige Domkerk, die onder bescherming van het UNESCO Werelderfgoed staat. Natuurlijk is er ook tijd om de stad verder te verkennen en om de sfeervolle haven te bezoeken. Op de namiddag gaan we met de trein naar Kopenhagen. Daar tref je de Atlantis aan, liggend voor het kasteel van Kopenhagen.

Dag 5 Kopenhagen
Kopenhagen - op bezoek bij de Kleine Zeemeermin! Kopenhagen is een veelzijdige stad. De paleizen en stadeilanden, de hippiewijk Christiania, de koninklijke tuinen en slot Rosenberg, de charmante binnenstad en bruisende wijken - de stad verovert in korte tijd de harten van haar bezoekers! s'Ochtends kun je deelnemen aan een stadsrondleiding per fiets (ca 25km)- zeer geschikt in het fietsvriendelijke Kopenhagen. Daarna kan ieder op zijn eigen manier de stad verkennen.

Dag 6 Bye bye Kopenhagen
In de morgen is er nog tijd om zelf even de stad Kopenhagen te bewonderen. In de middag als de Atlantis koers zet naar het eiland Samsø, kan je nog even zwaaien naar de Kleine Zeemeermin, die op een rots in de haven zit.

Dag 7 Eiland Samsø
Samsø wordt ook wel het Zonneneiland van de Deense eilandenarchipel genoemd. Het eiland heeft een bijzondere charme; het straalt een kalmte en rust uit die men nog zelden tegenkomt in deze wereld. s'Ochtend wordt je met de bijboot naar het eiland gebracht. Van hieruit fiets je (ca 42 km ) langs talrijke kleine weggetjes deze brengen je desgewenst naar het strand voor een kleine (zwem)pauze. s 'Middags fiets je door de kleine haven van Ballen, op weg naar het Vogelreservaat van Stavens Fjord en naar het stadje Tranebjerg. Aan het eind van de dag vaart de Atlantis naar Nyborg op Fünen.

Dag 8 Eiland Fünen
Deze dag heb je weer een mooie route van ca. 45km voor de boeg. Je fietst naar het imposante kasteel Holckenhavn. Dit schitterende slot ligt wonderschoon ingebed in een prachtig parkachtige omgeving. Holckenhavn geldt als mooiste Renaissancekasteel van Denemarken. s'Middags arriveer je in het dynamische Svendborg. Het gaat er levendig en vrolijk aan toe in deze natuurhaven. Gezellige terrasjes nodigen uit om even heerlijk te genieten van deze vakantie. Neem de tijd, de Atlantis wacht wel in de haven van Svendborg...

Dag 9 Zeildag Eiland Aerø
Eiland Aerø is Denemarken in postzegelformaat. De fietsroute (ca 40 km) gaat door kleine dorpjes met gekleurde en rietgedekte huisjes. Prachtige golvende velden met graan, gras of maïs. Je kan genieten van een welverdiende fietspauze bij het indrukwekkende klif Voderup Klint. In de middag kom je aan in Aerøkøbing, misschien wel de meest romantische plaats van heel Denemarken. Slingerende straten en steegjes, metershoge stokrozen en een marktplein met een oude waterpomp. Neem de tijd voor een mooie wandeling! In de namiddag fietsen we weer terug naar Soby. Als we weer compleet aan boord zijn zal de Atlantis de zeilen hijsen en aan de terugreis naar Kiel beginnen.

Dag 10 Kiel
Na een uitgebreid ontbijt worden de koffers weer gepakt en is het tijd om afscheid te nemen van de crew en medereisgenoten.

Prijs

 • € 1450,- per persoon
 • Op basis van gedeelde hut

Extra informatie

 • Reissom is op basis van verblijf in een tweepersoonskamer.
 • Bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten. 
 • Ons kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.

Prijs is inclusief

 • Hut met beddengoed en linnengoed en eigen douche en toilet
 • Verblijf op basis van volpension
 • Bijkomende scheepskosten en havengelden

Prijs is exclusief

 • Vervoer naar Kiel
 • Drankjes aan boord
 • Huur fiets of eigen fiets

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Atlantis

Atlantis haven
atlantis_au
atlantisdek
220
atlantis.salon
atlantis_au04_kl
Meer over de Atlantis
Zeilen en fietsen denemarken Atlantis

Heb je een vraag over Sail & Bike XL Zuid-Deense eilanden?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.