0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze reis niet meer boeken, omdat de check-in datum van deze reis verstreken is. Bel (0517) 20 10 23 voor alternatieve zeilmogelijkheden.

Sail & Bike Zuid-Deense eilanden

zondag 26-05-2019 19:00 t/m zaterdag 01-06-2019 9:00


Prachtige veelzijdige fietsvakantie naar Deense eilanden 

Een bijzondere en sportieve zeiltocht gecombineerd met mooie fietstochten langs de Oostzeekust en Deense eilandenarchipel. Fiets langs betoverende landschappen, heuvelachtig landschap en idyllische dorpjes. De route gaat langs vanuit Kiel langs de mooie Deense eilandenarchipel.

Reisinformatie

Kiel 
De crew verwelkomt je aan boord van de “Atlantis”. Je kunt je intrek nemen in een comfortabele hut. Bij het avondeten aan boord maakt iedereen verder kennis met de crew en de andere reisgenoten.

Kiel - Sønderborg
Na het eerste ontbijt aan boord van de Atlantis start direct met een zeiltocht naar Sønderborg. Hier sluit er dan nog een fietstocht aan van ca. 35km

Sønderborg - Faarborg
Vandaag ga je per fiets ca. 50 km naar Faaborg. Een deel van de reis zul je per veerboot afleggen. De route voert langs landelijke kleine wegentjes. Onderweg is het genietenvan de mooie blikken op het fjord en over het water. In Fynshav wordt je door de veerboot overgezet naar Bojden op het eiland Fünen. Daar gaat de fietstocht richting Faaborg voort door het betoverende landschap met rustieke boerderijen en lieflijke dorpen. Eenmaal aangekomen in Faaborg, wacht de “Atlantis” in de levendige haven.

Faaborg – Svendborg
De fietsroute ca. 36 km start deze ochtend in Faaborg. In deze havenstad zijn pittoreske vakwerkhuizen en smalle stegen. Bekend is de gele klokkentoren in het centrum van de stad. De fietsroute gaat verder richting Svendborg: over slingerende wegen door het heuvelachtige Fünse landschap. Onderweg zijn er fijne plaatsen om een zwempauze in te lassen. ‘s Middags kom je in Svendborg aan. De helft van alle Deense houtschepen zijn hier rond 1850 gebouwd. Enkele mooie exemplaren zijn nog te bewonderen in de zeilhaven van de stad. De stad nodigt uit tot een gezellige stadswandeling. 

Svendborg – Søby (Æro)
De dag start met een zeiltocht naar Søby op het eiland Æro. U kunt dit juweel van de Deense archipel per fiets (ca 34km) ontdekken. Het eiland Æro heeft een geheel eigen charme, die je honderd jaar terug in de tijd doet wanen. De fietsroute leidt je tegen de middag naar Æroskobing. Daar vind je steegjes met stokrozen en een haven met authentieke bootjes. ‘s Avonds gooit de crew van de “Atlantis” de trossen los om richting Kiel te varen. Dit wordt tevens de laatste etappe van deze zeilreis.

Søby - Kiel 
Zeildag naar thuishaven Kiel

Extra informatie

  • Bagage graag meenemen in reistassen: harde koffers zijn ongeschikt in de hutten. 
  • Ons kledingadvies is om wind- en waterdichte kleding mee te nemen, dichte schoenen en sportieve vrijetijdskleding.
  • De prijs is op basis van een gedeelde hut.

 

Prijs is inclusief

  • Hut met beddengoed en linnengoed en eigen douche en toilet
  • Verblijf op basis van volpension
  • Bijkomende scheepskosten en havengelden

Prijs is exclusief

  • Vervoer naar Kiel
  • Huur fiets of eigen fiets
  • Drankjes aan boord

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Atlantis

Atlantis haven
atlantis_au
atlantisdek
220
atlantis.salon
atlantis_au04_kl
Meer over de Atlantis
sail & bike Deense eilanden

Heb je een vraag over Sail & Bike Zuid-Deense eilanden?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.