Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Catering aan boord

Geef alle zorg uit handen en laat de catering verzorgen

Je kunt een schip huren op basis van zelfverzorging waarbij je zelf voor de boodschappen en het koken zorgt. Voor veel groepen is dit een prima optie en is het koken een onderdeel van de gezamelijke activiteiten tijdens het verblijf aan boord.
Het is echter ook erg fijn om deze zorg over te dragen aan een kok. Deze zorgt dan voor de boodschappen en alle maaltijden. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Van basic tot luxe

Het is op praktisch alle schepen mogelijk om de catering te laten verzorgen door een kok. Van te voren wordt er dan af gesproken wat er allemaal verzorgd gaat worden. Het is ook mogelijk om de dranken te bestellen. Catering kan variëren van een simpele maaltijd tot een luxe meer-gangen diner.
Vaak kun je er ook voor kiezen om een niet compleet verzorgde catering af te nemen. Dan help je de kok mee met de voorbereidingen en de afwas, dit is de voordeligste keuze. Voor langere tochten is dit een mooie optie, je hebt niet de verantwoordelijkheid, moet een beetje meehelpen en toch staat er een lekkere maaltijd op tafel.
Houdt er wel rekening mee dat op sommige schepen een hut wordt vrij gehouden voor het personeel van de catering. In dat geval vermindert dus het aantal slaapplaatsen.

Per schip verschilt het menu en de daarbij behorende prijzen. Vraag gerust naar de mogelijkheden en dan maken wij graag een passende offerte.

Houdt de kok rekening met dieetwensen en allergieën?

Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem en weet de kok met wat aanpassingen een alternatieve maaltijd klaar te maken. In de praktijk krijgen de koks steeds vaker te maken met speciale wensen en daar kan niet altijd rekening mee worden gehouden. Soms zal daarom van de klant ook wat medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de klant zelf moeten worden meegenomen.