Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Zeilen Friesland – Friese meren

Zeilen door het prachtige Friese landschap

Zeilen Friesland – Friesland biedt vele mogelijkheden voor de zeilliefhebber. In het binnenland heb je de veelzijdige Friese meren, maar de provincie grenst natuurlijk aan de Waddenzee en het IJsselmeer. Zeilen in Friesland gaat nooit vervelen. Je kunt als groep een traditioneel zeilschip huren en samen met de bemanning zelf je reis bepalen of meezeilen als opstapper voor een zeiltocht van bijvoorbeeld een paar dagen of een dagtocht.

Friese meren

De Friese meren is een waterrijk toeristisch gebied in het zuidwesten en midden van Friesland. Vooral in de zomer trekt het gebied veel watersporters aan vanwege de veelzijdigheid. De gemeente De Friese Meren is naar dit gebied genoemd. De grootste en belangrijkste Friese meren zijn de Groote Brekken, het Sneekermeer, het Tjeukemeer, het Heegermeer, de Fluessen en het Slotermeer. De meeste Friese meren liggen in de zogenaamde Zuidwesthoek, maar ook de meren bij Grouw en Eernewoude worden meestal tot het gebied gerekend. De havens aan de Friese Meren bieden vele mogelijkheden voor de bezoekers. De meren lenen zich uitstekend voor zeiltochten.

In het watersportseizoen in dit gebied worden jaarlijks de Sneekweek en het skûtsjesilen georganiseerd door het SKS en het IFKS. Vooral de laatste zeilwedstrijd trekt veel bezoekers vanwege de spectaculaire races die ook vanaf de wal goed te volgen zijn.

Historische visserdorpen aan het IJsselmeer

Liefhebbers van groot water kunnen prachtige tochten maken op het IJsselmeer. Het weidse IJsselmeer is rijk aan natuur en fauna en het omringende landschap is groen en open. Na een dag zeilen meer je aan in één van de oude vissersplaatsen langs de voormalige Zuiderzee. Bij het binnenvaren van de havens krijg je het gevoel dat je weer terug bent in het Nederland uit vroegere tijden. Rondom het IJsselmeer vind je namelijk prachtige oud-Hollandse dorpjes en stadjes. Samen vormen ze één van de mooiste en meest authentieke stukjes van Nederland.

Eén met de natuur op de Waddenzee

De Waddenzee is de poort tot de Waddeneilanden.  Op de Waddenzee kun je een perfecte zeiltocht maken en, als het weer het toelaat, iedere dag een ander eiland of bezoeken. De kleinere schepen met geringe diepgang zeilen regelmatig richting het Oosten naar Schiermonnikoog waar de grote schepen door de ondieptes niet zo snel komen.

Bij langere zeiltochten is het ook zeer aan te raden om een dagje te blijven op een eiland en daar de dorpen en natuur te verkennen. Je kunt een fiets huren en bijvoorbeeld via de bossen naar het strand fietsen op Terschelling. Naast de eilanden zijn er ook nog havens aan de vaste wal die zeker de moeite van het bezoeken  waard zijn.

Zeilen Friesland

zeilen friesland

zeilreis friesland zeilen ijsselmeer zeilen friese meren zeiltocht friesland