0517 20 10 23

Kun je al een schip met een groep boeken?

Boek nu zonder risico


Het merendeel van de groepsboekingen valt in 2021 onder een zogenaamde Corona-garantie. Dit betekent dat je momenteel zonder risico een schip kunt boeken Wanneer je een zeilschip boekt en het is ten tijde van de vertrekdatum nog steeds niet mogelijk om uit te varen wegens corona-beperkende maatregelen, dan kan je aanspraak maken op onze ‘Corona-garantie’. Wij verschuiven dan in overleg de zeiltocht naar een later tijdstip of betalen je de reeds betaalde huurgelden terug.
Op dit moment zijn we aan het inventariseren welke schepen hieronder vallen. Zodra dit bekend is, zal het bij de boeking vermeld worden. Tot die tijd kunnen wij je hierover informeren via de chat, mail of telefoon.

Indien je zelf wilt annuleren, maar mag de boeking volgens de geldende overheidsmaatregelen wel doorgaan, dan gelden de gebruikelijke annuleringskosten. Zie algemene voorwaarden.

Hoeveel personen kunnen er aan boord?


Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je nu de meeste schepen gewoon boeken en mag de boeking geannuleerd worden indien er niet uitgevaren kan worden vanwege beperkende maatregelen.
Wil je er toch zeker van zijn dat je tocht doorgaat met je familie, vrienden of collega’s dan kun je natuurlijk ook boeken volgens de huidige Corona-maatregelen.
Sinds de Corona-maatregelen wordt er gevaren met een beperkt aantal gasten zodat de anderhalve meter afstand kan worden aangehouden. Ook worden de hutten niet gedeeld met verschillende huishoudens. Hierdoor zijn de schepen, op dit moment beperkt in de hoeveelheid gasten. En op elk schip is een protocol aanwezig wat betreft looprichtingen, schoonmaken en hut-indeling.

De hut-indeling komt nogal precies en daarom is het vooraf niet altijd duidelijk of een schip geschikt is voor jouw groep. Om een voorbeeld te noemen: een gezin van vier kan in één hut, vier vrienden moeten in vier aparte hutten. Het is op het moment wat meer passen en meten, maar tot nu toe hebben we iedereen tevreden kunnen stellen met een mooie zeilvakantie.