0517 20 10 23

Kun je een individuele zeilreis boeken?

Corona-informatie voor opstappers van individuele zeilreizen

ZeilendeSchepen gaat er vanuit dat iedereen in deze tijd bij het bevestigen van een boekingsaanvraag op de hoogte is van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Hoeveel personen zijn er aan boord tijdens een individuele reis?

In 2021 wordt er gevaren met een beperkt aantal gasten zodat de anderhalve meter afstand kan worden aangehouden. Ook worden de hutten niet gedeeld met verschillende huishoudens. Hierdoor zijn de schepen, bij individuele reizen, beperkt in de hoeveelheid gasten. Je zult dus alle ruimte hebben aan dek en benedendeks. Op elk schip is een protocol aanwezig wat betreft looprichtingen, schoonmaken en hut-indeling.

Vanaf september 2021 is er weer meer mogelijk qua groepsgrote, maar de meeste schippers houden nog de oude maatregelen aan van 1 huishouden per hut. Neem bij vragen contact met ons op.

Het boeken van reizen in 2022

Als er geen nieuwe maatregelen komen dan kunnen de zeilreizen in 2022 weer op de oude manier doorgaan. Het is dan weer mogelijk om een bed op een gedeelde hut te boeken. Deze bedden zijn goedkoper dan een bed in een privéhut.
Wel dien je je te houden aan de op dat moment geldende overheidsmaatregelen.

Indien je zelf wilt annuleren, maar mag de boeking volgens de geldende overheidsmaatregelen wel doorgaan, dan gelden de gebruikelijke annuleringskosten. Zie algemene voorwaarden.