Kun je al een individuele zeilreis boeken?

Corona-informatie voor opstappers van individuele zeilreizen

ZeilendeSchepen gaat er vanuit dat iedereen in deze tijd bij het bevestigen van een boekingsaanvraag op de hoogte is van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Met 2 of meer personen in een hut overnachten is alleen toegestaan mits er sprake is van bewoners met hetzelfde huisadres. Als je vooraf een hut boekt met meerdere personen die niet op hetzelfde huisadres wonen, is het op eigen risico, mocht deze beperkende maatregel ten tijde van afvaart nog van kracht zijn. De extra kosten voor een eventuele omboeking zijn voor de klant (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Corona-garantie

De meeste zeilreizen hebben Corona-garantie: Mocht de zeilreis vanwege Corona-overheidsmaatregelen niet door kunnen gaan, dan wordt de boeking kosteloos geannuleerd en krijg je de reissom terug. Deze reizen herken je aan het gele vignet.
Indien je zelf wilt annuleren, maar mag de boeking volgens de geldende overheidsmaatregelen wel doorgaan, dan gelden de gebruikelijke annuleringskosten. Zie algemene voorwaarden.

Hoeveel personen zijn er aan boord tijdens een individuele reis?

Sinds de Corona-maatregelen wordt er gevaren met een beperkt aantal gasten zodat de anderhalve meter afstand kan worden aangehouden. Ook worden de hutten niet gedeeld met verschillende huishoudens. Hierdoor zijn de schepen, bij individuele reizen, beperkt in de hoeveelheid gasten. Je zult dus alle ruimte hebben aan dek en benedendeks. Op elk schip is een protocol aanwezig wat betreft looprichtingen, schoonmaken en hut-indeling.

De hut-indeling komt nogal precies en daarom is het vooraf niet altijd duidelijk of er voldoende beschikbaarheid is voor een reis. Om een voorbeeld te noemen: een gezin van vier kan in één hut, vier vrienden moeten in vier aparte hutten. Het is op het moment wat meer passen en meten, maar er zijn voor het komende jaar al weer veel arrangementen samengesteld. Tot nu toe hebben we iedereen tevreden kunnen stellen met een mooie zeilvakantie.