Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Een typische zeilreis op de Oostzee is niet te beschrijven, de zee is hiervoor te groot en de kusten te verschillend. De Oostzee is een veelzijdige zee die ruwweg loopt van de oostkust van Denemarken tot aan St.Petersburg. Het wordt ook wel de Baltische Zee genoemd. In het noorden en oosten bevinden zich als uitlopers de Botnische Golf, de Finse Golf en de Golf van Riga. De Oostzee biedt de bezoeker een zeer veelzijdig landschap en vaargebied.

Ondanks dat sommige kustlijnen er bijna tropisch uitzien bevriest deze zee in de winter regelmatig, in 2010 was het zelfs 2/3 van het wateroppervlak, het water is hier namelijk minder zout door de toevoer van zoet water van het vaste land. Er staat praktisch geen stroming en er is maar weinig verschil met eb en vloed.

Bijzondere gebieden in de Oostzee

Zeilen Denemarken: De Deense kust ter hoogte van Jutland staat bekend als de Deense Rivièra. Hier liggen prachtige witte zandstranden, diverse vissersdorpen en badplaatsen. Het gebied staat vooral bekend om haar kleine kustplaatsen die veel gezelligheid uitstralen. Het landschap in Noordoost Jutland bestaat uit stranden, lagunes en weilanden. Liefhebbers van vogels zijn hier ook aan het juiste adres. In dit gebied leeft namelijk een grote verscheidenheid aan vogels. Zuidoost Jutland is het historische gebied van Denemarken. De gevarieerde natuur in dit gebied is erg mooi. Zuidoost Jutland wordt ook wel gezien als een van de mooiste en groenste eilanden van heel Denemarken.
Bornholm is het rotseneiland van Denemarken. Het noorden van dit eiland bestaat uit rotsen. Hier bevinden zich mooie steengroeven en watervallen. In het zuiden daarentegen vind je kilometers aan witte zandstranden. In het midden van Bornholm liggen vooral bossen en prachtige meren. De sfeer op Bornholm is zeer speciaal. Op het eiland liggen veel leuke vissersdorpjes met traditionele rokerijen waar vis gerookt wordt. Daarnaast heeft Bornholm een erg rijke cultuur door de vele kunstenaars die er wonen. Lokale steenhouwers, schilders en glasblazers houden regelmatig open werkplaatsen.

Zeiltochten en zeilreizen op traditionele zeilschepen

De combinatie van het bijzondere vaarwater en de Waddeneilanden maken het waddengebied tot perfect vaarwater voor een kortere of langere zeiltocht. Via zeilendeschepen.nl kun een heel schip met schipper en matroos huren zodat je bijvoorbeeld met je familie, collega’s of vrienden een dagtocht of meerdaagse zeilreis kunt maken. Ook zijn er jaarlijks zo’n 200 zeilreizen voor alleen reizende mensen of kleine groepen. Je kunt als opstapper aan boord gaan in diverse havens in Europa en zeilen naar onder andere de Waddeneilanden, door de Noorse fjorden of Schotse Hebriden. De geheel verzorgde reizen variëren in lengte van 1 dag tot 3 weken. Indien je het ideale schip of je droomreis niet kunt vinden dan helpen we je graag verder via de mail, telefoon of het chatprogramma.

 Zeilen en fietsen denemarken Atlantis