0517 20 10 23

Zeilvakanties door heel Europa

Een divers aanbod avontuurlijke zeilvakanties voor iedereen

Zeilendeschepen.nl heeft het grootste aanbod van zeilvakanties in Nederland en daarbuiten. Onze zeilvakanties zijn zeer divers, voor iedereen is een passende reis. Op onze site vind je korte vakanties zoals een dagtocht wadlopen of lange mijlenmakers waarbij je meer dan een week op avontuur gaat.

Wat houdt een individuele zeilreis in?

De zeiltochten variëren van zwerven over de Waddenzee langs de Waddeneilanden tot lange reizen over de Oostzee. Je scheept in en maakt eerst kennis met de mede-passagiers en de crew. De crew vertelt het één en ander over het leven aan boord. Voor vertrek krijg je uitleg over het zeilen, daarna worden de zeilen gehesen en begint het avontuur.  Je kunt fanatiek mee doen of lekker relaxen aan dek.
De schepen zijn allemaal zeer comfortabel met sfeervolle dagverblijven, met 2- en 4-persoonshutten en meerdere douches en toiletten. Bij aankomst krijgt iedereen een bed toebedeeld en wordt er door de schipper en matroos verteld over het reilen en zeilen aan boord.
Over het algemeen zijn deze zeilvakanties volpension. Vaak vaart een professionele kok mee en maar soms bereiden de gasten met elkaar de maaltijd. Indien je alleen reist word je ingedeeld in een hut voor alleen mannen of vrouwen. Het is ook mogelijk om een hut privé te boeken.

Hoe de reis er ook uitziet, aan het eind ben je een bijzondere ervaring rijker en heb je op een ontspannen manier kennis gemaakt met het reilen en zeilen aan boord en met je mede reizigers. Het zal niet de eerste keer zijn dat er tijdens deze reizen vriendschappen voor jaren worden gesmeed.

Wie varen er mee tijdens een zeiltocht?

De mensen die meezeilen hebben één ding met elkaar gemeen, ze houden ervan om buiten te zijn, nieuwe dingen te doen en te zien en nieuwe mensen te leren kennen. Dit kunnen alleengaanden zijn, maar ook een éénoudergezin of een echtpaar. Iedereen die wil kan mee, en je kunt actief meezeilen, maar ook lekker lui op het dek een boekje lezen.

Thema’s zeilvakanties

De meeste reizen zijn voor iedereen, maar er zijn ook zeiltochten voor een bepaalde doelgroep zoals gezinnen, ouderen of singles. Dit staat dan duidelijk vermeld in de tekst. Ook zijn er zeiltochten met een bepaalde activiteit zoals fotograferen of fietsen.

Begin met je avontuur

Bekijk alle zeilreizen en mogelijkheden en laat je inspireren. Mocht je vragen hebben, dan staan wij je graag ter woord. Alle medewerkers van het team zeilendeschepen.nl kennen de vloot, de schepen en haar bemanning goed en kunnen samen met jou een mooie zeilvakantie uitzoeken. Vind hier je zeiltochten en start je avontuur!

De Waddenzee, een prachtig zeilgebied

Informatie over het IJsselmeer

zeilvakantie

zeilreizen vakantie

zeiltochten groepsreizen zeilvakanties