Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Zeilvakanties en groepsreizen door heel Europa

Een divers aanbod avontuurlijke groepsreizen voor iedereen

ZeilendeSchepen.nl heeft het grootste aanbod van zeilvakanties en groepsreizen in Nederland en daarbuiten. Onze groepsreizen zijn zeer divers, voor iedereen is een passende reis. Op onze site vind je korte vakanties zoals een dagtocht wadlopen of lange mijlenmakers waarbij je langer dan een week op avontuur gaat.

Wat houdt een individuele zeilreis in?

De zeiltochten variëren van zwerven over de Waddenzee langs de Waddeneilanden tot lange reizen over de Oostzee. Je scheept in en maakt eerst kennis met de medepassagiers en de crew. De crew vertelt het één en ander over het leven aan boord. Voor vertrek krijg je uitleg over het zeilen, daarna worden de zeilen gehesen en begint het avontuur.  Je kunt fanatiek mee doen of lekker relaxen aan dek.
De schepen zijn allemaal zeer comfortabel met sfeervolle dagverblijven, met 2- en 4-persoonshutten en meerdere douches en toiletten. Bij aankomst krijgt iedereen een bed toebedeeld en vertellen de schipper en matroos het een en ander over het verblijf aan boord.
Over het algemeen zijn deze zeilvakanties volpension. Meestal vaart er een professionele kok mee, maar bij sommige reizen bereiden de gasten met elkaar de maaltijd. Indien je alleen reist, word je ingedeeld in een hut met alleen mannen of vrouwen. Het is ook mogelijk om een privé-hut te boeken.

Hoe de reis er ook uitziet, aan het eind ben je een bijzondere ervaring rijker en heb je op een ontspannen manier kennis gemaakt met het avontuurlijke leven aan boord van een zeilschip. Je hebt ook nieuwe contacten opgedaan. Het zal niet de eerste keer zijn dat er tijdens deze reizen vriendschappen voor jaren worden gesmeed.

Wie varen er mee tijdens een groepsreis?

Opstappers hebben één ding met elkaar gemeen: ze houden ervan om buiten te zijn, nieuwe dingen te doen en te zien en andere mensen te leren kennen. Dit kunnen alleengaanden zijn, maar ook een éénoudergezin of een echtpaar. Iedereen die wil kan mee, en je kunt actief meezeilen, maar ook lekker lui op het dek een boek lezen.

Thema’s zeilvakanties

De meeste reizen zijn voor iedereen, maar er zijn ook groepsreizen voor een bepaalde doelgroep zoals gezinnen, ouderen of singles. Dit staat dan duidelijk vermeld in de tekst.
Ook zijn er zeiltochten met een bepaalde activiteit zoals wadlopen, fotograferen, wandelen of fietsen. Op dit moment zijn de whisky groepsreizen naar Schotland zeer populair. Tijdens de reis zeil je van het ene mooie eiland naar de andere, en bezoek je onderweg beroemde en bijzondere distilleerderijen. Deze reis is ook voor de natuurliefhebber aantrekkelijk, want je kunt natuurlijk ook gaan wandelen in plaats van een distilleerderij bezoeken.

Begin met het avontuur

Bekijk het meest uitgebreide aanbod van individuele zeilreizen en de vele mogelijkheden in binnen- en buitenland. Laat je inspireren. Mocht je vragen hebben, dan staan wij je graag ter woord. Alle medewerkers van het team ZeilendeSchepen.nl kennen de vloot, de schepen en haar bemanning goed en kunnen samen met jou een mooie zeilvakantie uitzoeken. Vind hier je zeiltochten en start jouw avontuur!

De Waddenzee, een prachtig zeilgebied voor groepsreizen

Informatie over het IJsselmeer

Groepsreizen op de Waddenzee

zeilvakantie

groepsreizen europa Groepsreis waddenzee zeilen

zeiltochten groepsreizen waddenzee groepsreis jongeren