Schoolreis op het water

Boek een schoolreis op een schip en maak een tocht met je klas of groep, of met hele school naar de Waddenzee

Zoals een variatie op een bekend spreekwoord al zegt “Eén youtube filmpje zegt meer dan 1000 woorden”

Uiteraard is er meer te vertellen over de mogelijkheden van een schoolreis op een zeilschip. De mogelijkheden zijn zeer divers. Of je nu met één klas of een hele school komt varen, ZeilendeSchepen.nl kan dit voor je regelen. Het komt vaak voor dat een school er voor kiest met meerdere schepen te gaan varen. Elke groep haar eigen schip en dan 5 dagen een mooie tocht over de Waddenzee of IJsselmeer maken.

Een voorbeeld van een schooltocht

Om een idee te geven wat de mogelijkheden zijn, hierbij een voorbeeld van hoe een schoolreis er uit kan zien:

Maandag komen jullie aan in Harlingen en ben je vanaf 10.00 welkom aan boord. Nadat iedereen een hut heeft gevonden en de proviand en bagage aan boord is,  krijg je van de matroos een uitgebreide rondleiding op het schip en instructie over de zeilen. Vervolgens vaart het schip de haven uit en kunnen jullie de zeilles in praktijk brengen. ’s Middags meer je af in bijvoorbeeld de haven van Vlieland en kun je door de duinen en het strand richting het dorpje lopen.

Dinsdag varen jullie richting een zandbank waar je met het schip gaat droogvallen. Het schip ligt dan op een zandbank. Bij laag water kun je om het schip heen lopen en het leven op de bodem van de Waddenzee van dichtbij bekijken (zie filmpje). Dinsdagnacht blijf je bij mooi weer op zee overnachten en de volgende ochtend zet de schipper koers naar Terschelling. Daar kun je heerlijke shoppen of een discotheek bezoeken waar ook veel andere scholieren aanwezig zijn.

Donderdag op weg naar Texel om het zeehondencentrum Ecomare te bezoeken. Vrijdag, alweer de laatste dag, zeil je weer terug naar Harlingen. Een veelzijdige en avontuurlijke schoolreis.

Wat kan er allemaal

Een schoolreis op een schip kan gevaren worden met scholieren vanaf 12 jaar. Het is niet alleen een zeer avontuurlijke en leerzame manier om met een klas onderweg te zijn, het is ook nog zeer voordelig. Speciaal voor scholen hanteren we speciale tarieven voor de midweken. In het voor en najaar zijn er dan ook nog extra kortingen op de huurprijs. Wil je hier meer over weten? Neem dan even contact op met ons en wij informeren je graag over de vele mogelijkheden van een schoolreis op een zeilschip.

Suydersee_zeilendeschepen (15) (Medium)

Handige links voor schoolreizen: