Schoolreisje op het water

Boek een schoolreisje op een schip en maak een tocht met je klas of groep, of met hele school naar de Waddenzee. De mogelijkheden zijn zeer divers. Of je nu met één klas of een hele school komt varen, ZeilendeSchepen.nl kan dit voor je regelen. Het komt vaak voor dat een school er voor kiest met meerdere schepen te gaan varen. Elke groep zeilt op haar eigen schip en dan kun je b.v. in 5 dagen een mooie tocht over de Waddenzee of IJsselmeer maken waarbij de klassen elkaar in de havens weer zien.

Een voorbeeld van een schooltocht

Schoolreis zeilen waddenzeeOm een idee te geven wat de mogelijkheden zijn, hierbij een voorbeeld van hoe een schoolreisje zeilen er uit kan zien:
Maandag komen jullie aan in Harlingen en ben je vanaf 10.00 welkom aan boord. Nadat iedereen een hut heeft gevonden en de proviand en bagage aan boord is,  krijg je van de matroos een uitgebreide rondleiding op het schip en instructie over de zeilen. Vervolgens vaart het schip de haven uit en kunnen jullie de zeilles in praktijk brengen. ’s Middags meer je af in bijvoorbeeld de haven van Vlieland en kun je door de duinen en het strand richting het dorpje lopen.

Dinsdag varen jullie richting een zandbank waar je met het schip gaat droogvallen. Het schip ligt dan op een zandbank. Bij laag water kun je om het schip heen lopen en het leven op de bodem van de Waddenzee van dichtbij bekijken (zie filmpje). Dinsdagnacht blijf je bij mooi weer op zee overnachten en de volgende ochtend zet de schipper koers naar Terschelling. Daar kun je heerlijke shoppen of een discotheek bezoeken waar ook veel andere scholieren aanwezig zijn.

Donderdag op weg naar Texel om het zeehondencentrum Ecomare te bezoeken. Vrijdag, alweer de laatste dag, zeil je weer terug naar Harlingen. Een veelzijdige en avontuurlijke schoolreis.

Meerdere mogelijkheden

Deze reis is ook goed in tweeën te delen indien een school minder budget heeft of minder lang op pad wil met de leerlingen. Zo kun je op woensdag ook wisselen van groep. Dan ga je dus op maandag weg met groep 1 en vervolgens wissel je op woensdag de klassen en vaar je de rest van de midweek met groep 2. Het grote voordeel hiervan is dat je maar 1 schip hoeft te boeken en je de boodschappen en andere benodigdheden maar 1 keer aan boord hoeft te zetten. Neem contact met ons op om een passend schoolreisje samen te stellen voor je school of groep.

Groepsreis jongeren

De schepen zijn naast de schoolreisjes natuurlijk ook zeer geschikt voor verenigingen die een paar dagen met de jongeren op pad willen. De schepen worden regelmatig gehuurd door sportclubs die b.v. een leuke afsluiting van het seizoen willen met de jongeren. Een weekend zeilen met een tjalk naar de Waddeneiland staat garant voor een geslaagde jongerenreis.

Zoals een variatie op een bekend spreekwoord al zegt “Eén Youtube filmpje zegt meer dan 1000 woorden”

 

Handige links voor schoolreizen: