Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Dit is een reis met Coronagarantie. Klik hier voor meer informatie of bel (0517) 20 10 23.

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Weekend zeilen vanuit Stavoren

vrijdag 02 oktober 2020 20:00 t/m zondag 04 oktober 2020 17:00

zeilvakantie Nederland

Extra lang weekend erop uit vanuit Stavoren

Geniet van een heerlijke zeiltocht met afwisselend actie en rust.
Een zeiltocht over de Waddenzee en het IJsselmeer is een heel bijzonder ervaring. De dagen worden afgewisseld door zeilen en mooie havens bezoeken. Ondertussen kun je genieten van de goede catering.

Reisinformatie

S'avonds vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom aan boord. Je maakt dan kennis met de bemanning en de andere gasten. 
De volgende ochtend, na het ontbijt, volgt er een korte zeilinstructie en vaar je de haven uit. Er zijn verschillende routes die gevaren kunnen worden. Als de zeilen eenmaal gehesen zijn en het schip op koers ligt, kun je mee blijven helpen of lekker je eigen ding gaan doen. Heb je nog een goed boek liggen waar je maar niet aan toe komt? Houd je van spelletjes? Neem het gerust allemaal mee! En onderweg is van alles te zien: vogelzwermen, mooie kustlijnen, andere schepen of juist alleen maar water.
Onderweg wordt de lunch geserveerd. Aan het einde van de middag wordt in een haven afgemeerd en heb je de mogelijkheid er zelf op uit te gaan. Bezoek het sfeervolle havenstadje, pak een terrasje, maak een wandeling of fietstocht. 's Avonds staat er een warme maaltijd voor je klaar en eet je samen aan boord. Na het eten heb je de gelegenheid je tijd zelf in te delen en eventueel van boord te gaan om je avond aan de wal door te brengen.
De laatste dag zeil je terug naar de thuishaven zodat je rond 17.00 uur terug in de haven bent. 

Vaargebied

Het vertrek is vanuit Stavoren. Stavoren ligt aan het IJsselmeer, maar ook vlak bij de Waddenzee en er zijn dus, afhankelijk van de weersomstandigheden, meerdere mogelijkheden qua route. Er kan een haven aangedaan worden aan het IJsselmeer of een eiland in de Waddenzee. De zeiltocht is geschikt voor jong en oud. Zeilervaring is niet nodig, alles wordt uitgelegd aan boord. 
Voor deze zeilreis geldt een afvaartgarantie.

Prijzen

  • Gedeelde hut € 445,- p.p. in gedeelde hut (m/v gescheiden)
  • Voor alleen gebruik hut geldt een toeslag
  • Kinderen 0-12 jaar € 312,-

Prijs is inclusief

  • Havengeld en toeristenbelasting
  • Volpension
  • Dekbedden
  • Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Fris- en alcoholische dranken

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Zeilschip Stavoren

Meer over de Zeilschip Stavoren