0517 20 10 23

Corona-informatie groepsboekingen

Informatie voor groepen die een eigen zeilschip willen huren:
Het merendeel van de groepsboekingen valt in 2021 onder een zogenaamde Corona-garantie. Wanneer je een zeilschip boekt en het is ten tijde van de vertrekdatum niet mogelijk om uit te varen wegens corona-beperkende maatregelen, dan kan je aanspraak maken op onze ‘corona-garantie’. Wij verschuiven dan in overleg de zeiltocht naar een later tijdstip of betalen je de reeds betaalde huurgelden terug.
Op dit moment zijn we aan het inventariseren welke schepen en reizen hieronder vallen. Zodra dit bekend is, zal het bij de boeking vermeld worden. Tot die tijd kunnen wij je hierover informeren via de chat, mail of telefoon.

Corona-informatie individuele zeilreizen

ZeilendeSchepen gaat er vanuit dat iedereen in deze tijd bij het bevestigen van een boekingsaanvraag op de hoogte is van de op dat moment geldende corona-maatregelen. Er wordt een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid. Zowel voor de aanbieder (ZeilendeSchepen) als voor de afnemer (klant).
De meeste zeilreizen hebben Corona-garantie: Mocht de zeilreis vanwege Corona-overheidsmaatregelen niet door kunnen gaan, dan wordt de boeking kosteloos geannuleerd en krijg je de reissom terug.

Indien je zelf wilt annuleren, maar mag de boeking volgens de geldende overheidsmaatregelen wel doorgaan, dan gelden de gebruikelijke annuleringskosten. Zie algemene voorwaarden.

Met 2 of meer personen in een hut overnachten is alleen toegestaan mits er sprake is van bewoners met hetzelfde huisadres. Als je vooraf een hut boekt met meerdere personen die niet op hetzelfde huisadres wonen, is het op eigen risico, mocht deze maatregel ten tijde van afvaart nog van kracht zijn. De extra kosten voor een eventuele omboeking zijn voor de klant (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Nieuwe zeilreis boeken

Sinds de Corona-maatregelen wordt er gevaren met een beperkt aantal gasten, mits de anderhalve meter afstand kan worden aangehouden. Ook worden de hutten niet gedeeld met verschillende huishoudens. Hierdoor zijn de schepen, vooral bij individuele reizen, beperkt in de hoeveelheid gasten. Je zult dus alle ruimte hebben aan dek en benedendeks. Op elk schip is een protocol aanwezig wat betreft looprichtingen, schoonmaken en hut-indeling.

De hut-indeling komt nogal precies en daarom is het vooraf niet altijd duidelijk of er voldoende beschikbaarheid is voor een reis. Om een voorbeeld te noemen: een gezin van vier kan in één hut, vier vrienden moeten in vier aparte hutten. Het is op het moment wat meer passen en meten, maar er zijn voor volgend jaar al weer veel arrangementen samengesteld. Tot nu toe hebben we iedereen tevreden kunnen stellen met een mooie zeilvakantie.