Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Overtocht Amsterdam naar Inverness

vrijdag 31 maart 2023 18:00 t/m zaterdag 08 april 2023 10:00

Zeilen van Amsterdam naar Edinburgh

De zeilreis over de Noordzee van Amsterdam naar Inverness, een reis langs de Engelse en Schotse Oostkust. Een zeilreis naar schitterende plaatsjes als Whitby, Blyth en Eyemouth, schilderachtige en bijna vergeten vissersplaatjes en naar het prachtige kwelder gebied bij Holy Island.

Reisinformatie

Tijdens deze reis wordt er onder andere ‘s nachts doorgezeild en maak je volledig deel uit van de bemanning. Je draait dus mee in het wachtsysteem van 4 uur op en 8 uur af en je kunt daardoor naar vermogen sturen, navigeren, zeilen, enz. Daarbij wordt je natuurlijk bijgestaan door de vaste crew, die immers altijd paraat staat om je de fijne kneepjes van het zeilen te leren. Het wordt een avontuurlijke en spannende zeilreis. 

Reisprogramma

Volgend programma is een leidraad en kan aangepast moeten worden wegens weersomstandigheden, stroming en vooral de wind. Flexibiliteit is daardoor regel, zeker op deze reis.

Dag 1: Amsterdam
Op vrijdag 27 maart kun je inschepen tot 19.00 uur. Je mag al vanaf 10.00 uur ‘s morgens de bagage afgeven en daarna Amsterdam gaan verkennen. Vanaf 18.00 uur kun je in je hut terecht. Rond 19.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd. Hierna wordt iedereen, onder het genot van een goede Malt Whisky geinformeerd over de komende reis.

Dag 2 en 3: Oversteek Noordzee
Al heel vroeg in de morgen zo rond 4 uur vertrekt het schip over het Noordzee kanaal naar IJmuiden. Weerberichten, wachtindeling, route, zeilzetting, enz. worden ondertussen doorgenomen. Nadat de sluizen gepasseerd zijn worden de zeilen gehesen en begint het aller eerste stuk van de zeilreis over de Noordzee, 220 Nm naar Whitby.
In de loop van de volgende dag arriveer je in Whitby, een havenplaats met een heel eerbiedwaardige geschiedenis die helemaal teruggaat tot aan de Middeleeuwen. Er liggen nog steeds veel vissersschepen in de haven maar ook de Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning geworden en wordt altijd vriendelijk ontvangen. De haven vormt het hart van de stad en hier vandaan kun je hele mooie wandelingen maken.

Dag 4: Whitby
Vandaag een rustdag in Whitby. Tijd om dit mooie stadje te bekijken of een mooie wandeling te maken naar de hooggelegen Whitby Abbey waar je een prachtig uitzicht hebt op Whitby. Aan het einde van de dag gaat de reis verder.

Dag 4 & 5: Farne eilanden & Holy Island
De zeilreis over de  Noordzee gaat verder naar de Farne eilanden, een uniek natuurgebied  met heel veel vogelsoorten en de grootste populatie (meer dan 3000) van grijze zeehonden in Europa. De Farne eilanden staan ook bekend om de prachtige oude vuurtorens die men daar aantreft.
In de avond gaat de reis richting het vlakbij gelegen Holy Island, een heel bijzonder eiland op de grens met Engeland. De eigenlijke naam is Lindisfarne en dat is ook de naam van het klooster op het eiland. In 793 werd het klooster geplunderd door de Vikingen.
In de zuidoosthoek van het eiland ligt Lindisfarne Castle op een steile klif, een 16e eeuws kasteel die in het begin van de twintigste eeuw gerestaureerd werd. Het eiland is verbonden met het vasteland door middel van een dam die bij vloed onder water loopt en alleen bereikbaar is bij eb.
In het prachtige beschutte slenkengebied wordt geankerd en de nacht doorgebracht.

Dag 6: Stonehaven
De reis start al vroeg, de zeilen worden gehesen om te zeilen richting het schitterende Stonehaven.

Dit is een mooi stadje aan de kust met een mooi haventje. Daarnaast heeft het een prachtig klein museum waardoor het enkele jaren geleden nog verkozen is tot de mooiste ‘seaside town‘ van Schotland. Maar ook is het stadje  bekend door het oude Dunnottar Castle dat hier vlakbij staat.

Dag 7: Buckie
Buckie is een mooie havenplaats waar vroeger vele loggers kwamen. Het is heel bijzonder om te bedenken dat de Flying Dutchman als zeilend visserschip rond 1903 Buckie al aanliep. Nu is het een beetje ingeslapen maar je proeft nog steeds iets van de grandeur van de vroeger zo belangrijke vissershaven.

Dag 8: Inverness
Na een heerlijk ontbijt gaat de tocht door naar Inverness, een mooie stad met alle wonderen van de Hooglanden bij de deur. Bezoek het kasteel van Inverness en de St Andrew kathedraal en wandel daarna langs de oevers van de rivier de Ness, of steek de hangbrug over voor rust en ontspanning op de Ness eilanden.

Dag 9: Inverness
Er is een eind gekomen aan de schitterende zeilreis en na een zeer uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

Prijzen 2023 (nieuwe prijzen zijn nog niet bekend)

Reissom is op basis van verblijf in een gedeelde 2-persoonshut (m/v gescheiden) met eigen sanitair.

  • Standaard hut  € 925,- per persoon 
  • Standaard plus € 1015,- per persoon 
  • 1-persoons privé hut € 1385,-  (beperkt beschikbaar)

 

Prijs is inclusief

  • Op basis van eigen douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok
  • Gebruik Zodiak voor landingen
  • Half pension inclusief koffie-thee-melk en sap bij de maaltijden
  • Groepstransfer naar centrum Edinburgh

Prijs is exclusief

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord
  • Tips voor de crew

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman