Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Ontdek de Schotse Westkust

vrijdag 05 april 2024 18:00 t/m zondag 14 april 2024 10:00

zeilvakantie schotland rondreis

Prachtige zwerftocht door de Schotse Hebriden

Een zeilvakantie van Wick naar Oban, via de Orkneys, is een avontuur dat je nooit zult vergeten. Deze reis brengt je langs enkele van de meest prachtige en ongerepte landschappen van Schotland en biedt je de mogelijkheid om te genieten van de rust en de stilte van de zee. Deze reis kenmerkt zich door veel zeilen want er moeten nogal wat mijlen worden afgelegd.

Reisinformatie

Je begint je avontuur in Wick, een pittoresk kustplaatsje in het noorden van Schotland. Hier maak je kennis met de bemanning en je medepassagiers en wordt de route voor de komende dagen besproken. Na het inschepen vaar je langs de kust en passeer je de indrukwekkende kliffen van Dunnet Head en Duncansby Head. Het landschap wordt steeds woester en dramatischer naarmate je de Orkneys nadert.
Eenmaal op de Orkneys aangekomen, waan je je in een andere wereld. Deze eilanden staan bekend om hun prachtige stranden, ruige heuvels en rijke geschiedenis. Je kunt een bezoek brengen aan de prehistorische sites van Skara Brae en Maes Howe, of proef de lokale keuken in een van de vele charmante dorpjes op de eilanden.
Na de Orkneys te hebben verkend, zet de schipper koers naar Oban. Dit idyllische havenstadje aan de westkust van Schotland is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen na een avontuurlijke reis op zee. Oban staat bekend om zijn uitstekende zeevruchten, adembenemende uitzichten en vriendelijke sfeer.

Bovenstaande reisbeschrijving geeft een indruk van de route die gevaren gaat worden. De exacte aanlegplekken en havens die aangedaan worden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon op zoek bent naar een unieke manier om de Schotse kust te verkennen, een zeilvakantie op de Flying Dutchmans is een onvergetelijke ervaring. Het is de perfecte manier om te genieten van de schoonheid van de natuur, de lokale cultuur te ontdekken en te genieten van een welverdiende vakantie op zee.

Prijzen

De 2-persoons hutten zijn ingedeeld in 2 categorieën, daar ze verschillende van grootte zijn. Alle hutten hebben een eigen douche en toilet  met patrijspoort. Prijzen zijn  per persoon.

  • Bed op standaard hut € 1425,- 
  • Bed op plus hut € 1585,- 
  • Eénpersoons privé hut € 2095,-

Extra informatie

De Flying Dutchman vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. Hoewel de bemanning Nederlands is, is de voertaal aan boord Engels. De gasten komen uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Alle hutten beschikken over een eigen douche en wc.

Prijs is inclusief

  • Hut met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: kapitein, stuurman en kok
  • Gebruik van Zodiak voor landingen

Prijs is exclusief

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Drankjes aan boord
  • Tips crew

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Meer over de Flying Dutchman