Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Sail & bike Denemarken

dinsdag 04 juli 2023 19:00 t/m zondag 09 juli 2023 9:00

zeilenreis denemarken


Prachtige veelzijdige fietsvakantie op Deense eilanden 

Een betoverende mix van eindeloze zandstranden, sprankelend witte krijtrotsen, ontelbare eilanden en kleine haventjes met kleurrijke huizen, dat biedt het Deense Oostzee gebied. Je kunt deze prachtige wereld verkennen per fiets én schip: een geweldige combinatie om een totaalbeeld te krijgen van dit relatief onbekende gebied in Europa. 

De Atlantis doet diverse havens en baaien aan. Per fiets kun je het gebied verder verkennen. Terwijl je onderweg bent, zal het schip naar de volgende haven varen om je weer te ontmoeten. In sommige baaien zal de bemanning de bijboot gebruiken om je van en naar de prachtige plek te brengen waar de Atlantis voor anker ligt. 

Een fietsgids begeleidt je naar de mooiste plekken en belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving. Uiteraard mag je ook zonder gids op pad gaan. Wil je liever genieten van een dag aan boord van barkentine Atlantis? Ook dat is prima!  

Mogelijk programma

Dag 1 Kiel-Holtenau
De crew verwelkomt je aan boord van de Atlantis. Je kunt intrek nemen in de knusse hut. Bij het avondeten aan boord maak je verder kennis met de crew en de andere reisgenoten. 

Dag 2 Kiel-Holtenau, varen naar Bagenkop op het eiland Langeland (ca. 15 km)
De bestemming van de eerste overtocht is het Deense eiland Langeland. Na het eerste ontbijt aan boord van de Atlantis, zet je samen met de bemanning zeil en geniet je van de overtocht. Rond 15.00 uur bereikt het schip Bagenkop, een rustige haven op de zuidpunt van het eiland. Na een korte inleiding over het fietsen in groepen, krijg je een eerste indruk van het land en zijn bevolking tijdens een fietstocht in de namiddag. Onderweg passeer je Langelandfoort, waar tijdens de Koude Oorlog een Deense controlepost was gevestigd. Vervolgens gaat de route naar een vuurtoren in privé-bezit, waar de tijd is voor een korte wandeling langs het strand. Met een beetje geluk zie je onderweg de wilde paarden van Langeland. Breng de avond door aan boord van de Atlantis in de haven van Bagenkop.

Dag 3 Bagenkop - Svendborg (ca. 55 km/130 m)
Na het ontbijt fiets je noordwaarts over het eiland Langeland. Kenmerkend voor Langeland zijn de hoedvormige heuvels die zich aan het einde van de laatste ijstijd hebben gevormd en waarvan er meer dan duizend op het eiland te vinden zijn. Zij zorgen ervoor dat de fietstocht altijd een beetje op en neer gaat. Bij Rudkøbing verlaat men Langeland via een brug naar het kleine eiland Siø, dat op zijn beurt via een brug verbonden is met het iets grotere eiland Tåsinge. Hier nodigen Valdemars Slot en het mooie dorpje Troense uit om een tijdje te blijven.

Een andere brug breng je uiteindelijk naar Svendborg op het eiland Funen. Hier, in een van de mooiste stadjes van Denemarken, zal het schip de nacht doorbrengen.

Dag 4 Svendborg - Fåborg (ca. 48 km/220 m)
Na het ontbijt gaat de fietsroute door rustige woonwijken naar de kust van Funen. De eerste helft van de tocht is bijna vlak en voert langs de zee. Het uitzicht dwaalt af naar het eiland Tåsinge en de talrijke zeilboten die de nauwe doorgang tussen de twee eilanden bevolken. Tegen het midden van de fietstocht verlaat je het kustgebied en begint hier de klim naar de zogenaamde Funener Alpen. Maar maak je geen zorgen: wat hier de Alpen worden genoemd, bereiken met enige moeite een hoogte van iets meer dan 100 meter. Het pad voert langs grote boerderijen en indrukwekkende landhuizen.

Je sluit de dag af met een overtocht door de eilandenwereld van de Deense Zuidzee van Fåborg naar Søby op het eiland Ærø.

Dag 5 Rondrit door Aero en oversteek naar Kiel Holtenau (ca. 36 km/200 hm)
Vandaag ontdekt u per fiets het betoverende eiland Aero. Het kleine zeevaarderseiland heeft een heel eigen charme en neemt je 100 jaar mee terug in de tijd. Vroeg in de middag bereik je Aeroskobing, waar men zich kan vergapen aan de vele schepen in flessen en het schilderachtige oude stadje kan verkennen: kleine kleurrijke huizen, een idyllisch marktplein met waterpompen, en vakwerkhuizen. De route voert  vervolgens terug naar Soby, waar de Atlantis al op je wacht voor een langere overtocht naar Kiel Holtenau. Het kapiteinsdiner is de bekroning van een bewogen dag.

Dag 6 Kiel
Na een uitgebreid ontbijt worden de koffers weer gepakt en is het tijd om afscheid te nemen van de crew en medereisgenoten.

Weer en wind kunnen van invloed zijn op het reisprogramma. 

Prijs

 • € 930,- p.p. (op basis van gedeelde hut m/v)
 • Toeslag alleengebruik 1-persoonshut: € 465,-.

Extra informatie

 • Je moet je eigen fiets verzorgen
 • Denk aan meenemen paspoort of identiteitskaart 
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het niet mogelijk om met betaalkaart af te rekenen

 

Prijs is inclusief

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Prijs is exclusief

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fiets

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Atlantis

Meer over de Atlantis