Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Whisky rondreis door Schotland

zaterdag 19 augustus 2023 16:00 t/m zaterdag 26 augustus 2023 10:00

Whiskey zeilreis naar Schotland op de Thalassa

Prachtige whiskyzeilreis

Zeil mee met deze individuele zeilreis op het prachtige Tall Ship Thalassa over de mooie Schotse wateren naar de beroemdste Single Malt distilleerderijen. Ontdek Schotland en haar mooie eilanden vanaf het water en maak de whiskyreis van je leven. Deze reis is overigens niet alleen voor de whisky liefhebbers, voor anderen is deze ook zeer de moeite waard. Op de momenten dat de distilleerderijen bezocht worden kun je er ook voor kiezen om de omgeving te verkennen.

Reisinformatie

Iedereen komt aan boord in Oban en na de indeling van de hutten en het welkomstwoord van de kapitein zet het schip haar zeilen richting Tobermory.
Dit is de hoofdstad van Mull, is een van de mooiste havens van Schotland dankzij de kleurrijke huizen en een beschutte baai waar volgens de legende in 1588 een van de schepen van de Spaanse Armada zonk (met veel goud aan boord).

De stad Tobermory werd in 1788 gebouwd en strekt zich uit zich rond haar vissershaven en de heuvels daarachter. In Main Street bevindt zich een mix van winkels (met een uitstekende selectie van plaatselijk geproduceerde kunst en ambachten, eetgelegenheden, hotels en pensions
Indien mogelijk (alleen bij gunstig weer) vertrekt Thalassa na het bezoek aan Tobermory in de richting van Skye. Mocht Skye niet tot de mogelijkheden behoren dan schuift het programma door en blijft het schip een dag langer op Islay.
Eenmaal in Skye kun je de distilleerderijen van Tallisker bezoeken en een dag op Skye doorbrengen. Tallisker is een wereldbekende distilleerderij behorend tot de Diageo groep. Talisker is de eerste malt whisky die geproduceerd werd op het eiland Skye, waar het sinds 1830 een begrip is. De unieke opstelling van de ketels bezorgt Talisker zijn speciale karakter.
Het schip vaart vervolgens naar Staffa. Staffa (Schots-Gaelisch: Stafa, uitgesproken als s̪t̪afa, haar Oud- Noorse naam voor staaf- of zuileneiland) is een eiland van de Binnen-Hebriden in Argyll en Bute, Schotland. De Vikingen gaven het eiland deze naam omdat het zuilvormige basalt hen herinnerde aan hun huizen, die werden gebouwd van verticaal geplaatste boomstammen. Staffa is zonder meer een unieke bestemming. Na het bezoek aan Staffa overnacht het schip op Iona. Iona ligt aan de westkust van de Binnen Hebriden en telt een populatie van ongeveer 175 mensen.
Het volgende reisdoel is Bunnahabhain, Islay. Bunnahabhain is een gerenommeerde Islay distilleerderij die bekend staat om de productie van voortreffelijke single malt whisky. Hoewel Islay het eiland bij uitstek is voor liefhebbers van (zwaar) geturfde whisky, is de huistijl van Bunnahabhain ongeturfd. Eventueel (als er geen veerboot is) vaart Thalassa haar gasten ook naar Port Askaig, een kleine haven in het noorden van Islay. Hier is ook Askaig Distilleries gevestigd.
De tocht gaat vervolgens verder naar Port Ellen op Islay. De distilleerderij van Port Ellen werd in 1825 opgericht als moutmolen en ontwikkelde zich vervolgens van 1833 tot 1892 onder leiding vanJohn Ramsay als distilleerderij. De pakhuizen die hij bouwde zijn nog steeds intact en zijn inmiddels monumentale panden.

De Thalassa zet hierna koers naar Oban. Bij gunstig weer zal het schip via Jura (Binnen Hebriden, ongeveer 200 bewoners) zeilen.
In de ochtend verlaat iedereen in de haven van Oban het schip, uitgezwaaid door de kapitein en zijn bemanning.
Let op: voor alle onderdelen van dit programma geldt: wind en weder dienende.

Prijzen 

  • Bed op gedeelde hut € 1275,- p.p.
  • 1-persoons privé hut € 1875,-

Prijs is inclusief

  • Alle maaltijden
  • Koffie, thee, melk en water
  • 1 whiskytasting aan boord
  • Toeristenbelasting en havengelden

Prijs is exclusief

  • Fris- en alcoholische dranken (tegen betaling verkrijgbaar)
  • Transfers naar Oban

Voedsel-allergieën en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Thalassa

Meer over de Thalassa