0517 20 10 23

Sanne Sophia

boegspriet sanne sophia
zeilende mensen sanne sophia
specials
Sanne Sophia aan dek
schip23
schip22
schip17
sanne sophia salon2
Opmaak 1
dek sanne sophia

Welkom op de Sanne Sophia

Het prachtige schip de Sanne Sophia is bestemd voor het maken van dagtochten. Bovendeks beschikt het schip over ruime dekken met veel zitgelegenheid en met fraaie authentieke lichtkoepels en toegangsluiken. Benedendeks is een grote salon met bar en diverse zitjes. De Sanne Sophia is een perfecte locatie voor en feesten, presentaties en zakelijke ontvangsten en is een officiële trouwlocatie in de gemeente Weesp.

Geschiedenis

In 1886 werd de Sanne Sophia gebouwd en is daarmee een van de oudste ijzeren schepen van ons land. Het schip werd ingezet om rails te vervoeren, nodig bij de aanleg van het spoorwegennet. Na deze klus geklaard te hebben, wachtte een volgende zware taak als zandzuiger bij de inpoldering van de Wieringermeer.
Na al deze arbeid brak een lange tijd van rust aan en lag het schip werkeloos en verloren afgemeerd. Gelukkig kreeg het schip weer een nieuwe bestemming en begon de restauratie naar de oorspronkelijke staat: de Sanne Sophia werd getuigd als 3-mast-zeilklipper. De Sanne Sophia is uitermate geschikt om met grote gezelschappen, tot wel 150 personen, te huren. 
 

Het schip

Op het ruime dek kan iedereen helpen met het hijsen van de zeilen en dat is een hele klus. Het gaat om 3 grootzeilen, 2 kluivers, een fok, een waterzeil en een topzeil, samen meer dan 500 m2. Bovendeks is het schip flush, vlak, met twee grote lichtkoekoeken en veel zitgelegenheid. Benedendeks vind je de scheepsbar, de grote stamtafel (gemaakt van een oud zijzwaard), tafels, stoelen en buffetten. De vele scheepse elementen geven het interieur een authentieke, nautische sfeer. 
 

Catering

Het is natuurlijk mogelijk om de dag compleet te maken met een uitstekende catering. Vraag gerust naar de vele mogelijkheden en/of offerte.
 

Capaciteit

Max. passagiers (meerdaags) 0
Max. passagiers (dagtocht) 120

Sanitair

Toiletten 4
Douches 0

Sterren

Afvaarthaven

Herengracht 64
Muiden

Vaargebieden

Algemene voorzieningen

 • centrale verwarming
 • houtkachel
 • catering mogelijk
 • bar

Sanitaire voorzieningen

 • gemeenschappelijke toiletten

Recreatieve voorzieningen

 • televisie
 • stereoset
 • beamer
 • barbecue

Sanne Sophia

Hieronder een beperkt aantal prijzen. Het volledige overzicht is zichtbaar wanneer je op de knop 'Neem een vrijblijvende optie' klikt in het tablad 'Algemeen'.

Sanne Sophia

Heb je een vraag over de Sanne Sophia?

Heb je een specifieke vraag over dit schip, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.