Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Zeilen en eilandhoppen op de Waddenzee

Eilandhoppen door een prachtig natuur gebied van de Waddenzee

Zeilarrangementen naar de Waddeneilanden – Zodra je zeilvakantie begint op de Waddenzee ervaar je meteen de uitgestrektheid en de stilte van dit uitzonderlijke natuurgebied. Het waddengebied is nog één van de weinige natuurgebieden met een voor Nederlandse begrippen enorme grootschaligheid en openheid. Dit is nationaal en Europees gezien erg bijzonder.

Dit gebied wordt gekenmerkt door een landschap dat constant in beweging is. Zee, wind en zand hebben vrij spel waardoor de eilanden, de zandplaten en de geulen voortdurend veranderen. Het Wadden gebied is een plek die je moet ervaren. Het is de natuur die hier je pad bepaald. Je bent afhankelijk van het tij en de stroming van het water. Iedere dag is het zeilen anders, ook voor ervaren schippers die al decennia hier varen, een zeilvakantie naar de eilanden verveelt nooit.

Droogvallen en overnachten

Met een platbodemschip is het mogelijk om droog te vallen zodra het laag water wordt. De schipper legt het schip boven een mooie zandplaat voor anker en vervolgens kun je genieten van het uitzicht terwijl het water langzaam zakt. Na een aantal uur komt het schip met een beetje geluk helemaal droog te liggen en kun je zo van het schip op de zandplaat stappen. Overnachten in het Waddengebied is ook zeer bijzonder. Je hebt geen last van lichtvervuiling, auto’s of buren. Alleen jij en de boot waarmee je gekomen bent. Een zeilvakantie op de Waddenzee is een unieke ervaring.

Zeilen en zeilvakanties op traditionele zeilschepen

De combinatie van het bijzondere vaarwater en de Waddeneilanden maken het waddengebied tot perfect vaarwater voor een kortere of langere zeilvakantie. Via zeilendeschepen.nl kun een heel schip met schipper en matroos huren zodat je bijvoorbeeld met je familie, collega’s of vrienden een dagtocht of meerdaagse zeilreis kunt maken. Ook zijn er jaarlijks zo’n 200 zeilreizen voor alleen reizende mensen of kleine groepen. Je kunt als opstapper aan boord gaan in diverse havens in Europa en meezeilen voor een zeilvakantie naar onder andere de Waddeneilanden, door de Noorse fjorden of Schotse Hebriden. De geheel verzorgde reizen variëren in lengte van 1 dag tot 3 weken. Indien je het ideale schip of je droomreis niet kunt vinden dan helpen we je graag verder via de mail, telefoon of het chatprogramma.

Beleef het Waddengebied

Zeilen in het Waddengebied

Zeilreis met wadlopen

zeiltocht naar de waddeneilanden zeiltocht in friesland zeilen  waddenzee boot huren op de wadden