Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Zeilen in het mooie Friesland

Ontdek al zeilend het mooie Fryslân

Zeilen Friesland – Een zeilvakantie in Friesland is zeer veelzijdig. Het is niet voor niks dat Friesland zeer populair is onder de watersporters. Want er is voor ieder wat wils. Dat komt doordat Friesland omringd wordt door water en vergeet ook niet de meren en kanalen. Door de verscheidenheid aan vaargebieden en leuke eilanden, steden en dorpen is varen door de Friese wateren voor iedereen een bijzondere ervaring.

Zeilen met een groep in Friesland

Vanuit de Friese havensteden varen diverse traditionele zeilschepen prachtige zeiltochten over het IJsselmeer, Waddenzee of de meren en kanalen. De schepen variëren van kleine botters tot grote klippers en in het voor- en naseizoen kun je ook een zeilreis boeken op een tallship. Dus of je nu met 8 of 40 personen komt, er is altijd wel een schip beschikbaar.
Je kunt de schepen met een groep boeken, dan wordt het schip verhuurd schipper en matroos. Deze leggen je voor vertrek uit hoe alles in zijn werk gaat. Hierdoor kun je ook zonder zeilervaring meehelpen met het zeilen en een mooie zeiltocht maken. Je kunt een dag gaan zeilen, maar indien je langer wilt genieten kun je ook kiezen voor een weekend, midweek of week.

Als je een langere zeiltocht gaat maken dan is het mogelijk om te zeilen op de Waddenzee én het IJsselmeer. Een tocht zou bijvoorbeeld kunnen beginnen in Harlingen om vervolgens een paar IJsselmeer havens te bezoeken en de laatste dagen kun je doorbrengen op de eilanden. Over de kanalen door het binnenland zeilen is ook een hele belevenis. En bij harde wind zijn de kanalen een uitkomst, het is daar rustiger dan op het open water. Daarom kun je bij slecht weer bijvoorbeeld varen naar Leeuwarden of de Friese Meren. De mogelijkheden zijn legio in Friesland.

Individuele zeilvakanties

Wil je liever in je eentje of met een klein groepje op pad gaan dan kun je kiezen uit de vele groepsreizen. Deze reizen zijn eigenlijk altijd op basis van volpension en voor elke leeftijdsgroep is er wel een leuke reis te vinden. Er zijn bijvoorbeeld speciale familie-vakanties of senioren-zeilreizen. Of wil je fietsen en varen combineren? Of een keer wadlopen? Kijk dan hier naar de vele reizen die wij aanbieden. Zeilendeschepen.nl is namelijk de grootste aanbieder van zeilvakanties.

Ruime keus uit afvaarthavens

Friesland biedt een zeer ruim aanbod van zeilschepen en afvaarthavens. Zo kun je terecht in Harlingen, Makkum, Stavoren, Dokkumer Nieuwe Zeilen, Lemmer, Heeg, Sneek en Balk. Uiteraard heeft elke haven heeft zijn eigen charmes en mogelijkheden. Dus aarzel niet om je wensen kenbaar te maken en samen vinden we dan het juiste schip en vaargebied.

De Waddenzee
Ontdek Harlingen
De havens aan het IJsselmeer