Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Een dagtocht zeilen is een dag genieten

Genoeg excuses te verzinnen om even een dag lekker uit te waaien

Er zijn heel veel redenen om dagje te gaan zeilen en een schip te huren bij ZeilendeSchepen.nl. Denk aan een dagtocht zeilen met je bedrijf, varen met de vereniging of het jaarlijkse familie-uitje aan boord van een schip. Op alle schepen van ZeilendeSchepen.nl bestaat de mogelijkheid om voor één dag op een zeilschip in te schepen en even lekker uit te waaien. Uiteraard hoort hier ook een passende catering bij. Op al de schepen kan het eten en drinken voor je verzorgd worden en op sommige schepen is er ook een mogelijkheid om dit zelf te doen.

Wil je niet een heel schip huren en meevaren als opstapper, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn diverse zeilarrangementen voor individuelen en kleine groepjes. Zo kun je toch een mooie dagtocht zeilen op een traditioneel zeilschip. Samen met je medepassagiers hijs je de zeilen en help je de bemanning met het stellen van de zeilen gedurende de dag.

Dagtochtschepen, een klasse apart

ZeilendeSchepen.nl biedt ook speciale schepen aan die voor een dagtocht gebouwd zijn. Deze schepen hebben geen overnachtingscapaciteit en hebben daardoor binnen veel extra ruimte. Op deze zogenaamde dagtochtschepen wordt de catering door het vaste personeel verzorgd en is het dus niet mogelijk deze zelf te regelen. De menukeuze is echter zeer uitgebreid; variërend van eenvoudig tot zeer  exclusief. Veelal worden er ook all inclusive arrangementen aangeboden, waar een prijs per persoon de totaalprijs bepaalt. Op deze manier kan er dus voor één dag een relatief groot schip voor een kleinere groep worden gecharterd. De Sanne Sophia is zo’n schip, speciaal voor een dagtocht zeilen, een mooi zeilschip met prima catering.

Dagtocht zeilen als personeelsuitje op het water

Ga met je bedrijf een dag het water op en laat je heerlijk verzorgen tijdens de zeiltocht. Tijdens dit originele bedrijfsuitje kan iedereen actief meewerken met het hijsen en stellen van de zeilen. Er kan naar een andere haven gevaren worden voor een activiteit aldaar en vervolgens zeil je samen het schip weer terug naar de thuishaven. Het is ook mogelijk om elders van boord te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld Fort Pampus bezoeken. Je kunt de dag zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Teambuilding op het water is een happening die niemand snel zal vergeten. Zeilendeschepen.nl is een expert op het gebied van het verzorgen van een goed programma voor kleine en grote bedrijven waarbij je als werkgever gedurende dag zorgeloos kunt meedoen met alle activiteiten.

Dagtocht en meerdaagse schepen, dag en nacht inzetbaar

De zeilschepen die zijn uitgerust voor meerdaagse tochten zijn ook beschikbaar voor dagtocht zeilen. Op deze schepen is het tijdens dagtochten meestal mogelijk om je eigen catering te verzorgen, maar uiteraard is ook de aangeboden catering van ZeilendeSchepen.nl beschikbaar. Denk ook eens aan een voorovernachting aan boord met aansluitend een mooie dagtocht over de Waddenzee.

Let op, bij de keuze op de schepenpagina is het belangrijk om de keuze “dagtocht” aan te vinken. De dagtochtencapaciteit ligt over het algemeen hoger bij deze schepen dan de meerdaagse capaciteit.

Statenjacht de utrecht dagtocht