0517 20 10 23

Helaas, je kunt deze zeilreis niet meer boeken. Bekijk alternatieve zeilvakanties of bel (0517) 20 10 23.

Whiskyreis langs westkust en Hebriden

zondag 26 april 2020 18:00 t/m zaterdag 02 mei 2020 10:00

Whiskyreis naar Islay-Jura-Mull

Een prachtig zeilreis met de Flying Dutchman naar de meest beroemde whiskydistilleerderijen op Mull, Jura en het ultieme whiskyparadijs Islay. Whiskyreis met de Flying Dutchman: een onvergetelijke  ontdekkingsreis langs de Schotse westkust en naar de Hebriden aan boord van de Flying Dutchman. Het wordt een enerverende tocht door de Hebriden in een fantastisch gebied. Deze reis is ook voor degene die niet geïnteresseerd zijn in het bezoeken van whiskydistilleerderijen een aanrader.

Prijzen

 • Standaard hut € 995,- p.p.
 • Standaard plus hut € 1.095,- p.p.
 • 1-persoons privéhut € 1.475,- 

Reisschema

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1 - Oban
Na het inschepen maak je tijdens het diner kennis met de overige gasten en de crew. Hierna volgt een kleine whiskyproeverij en hef je het glas op een mooie whiskyreis.
Oban is een schitterend gelegen stad aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Dag 2 - Mull
Na een heerlijk ontbijt gaat de reis naar Tobermory op het eiland Mull. Onderweg geeft de crew zeilinstructies zodat iedereen kan en mag meehelpen met de zeilen hijsen.  Onderweg zeilen we vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Het schilderachtige Tobermory is de grootste plaats op het eiland, gelegen in het noordoosten. Je kunt hier de plaatselijke distilleerderij bezoeken.

Dag 3 - Staffa en Iona
Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische Oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan. Op Staffa komen ook papegaaiduikers voor.
Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch: Chaluim Chille, het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later Sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland. Het ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naartoe reizen zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. Tijdens de zeiltocht van het ene eiland naar het andere zie je mogelijk reuzenhaaien, dwergvinvissen en dolfijnen.

Dag 4 - Port Ellen - Islay 
Islay is het eiland van de negen distilleerderijen en daarmee het grootse whiskyproducerende eiland. Voor geïnteresseerde kan de bemanning graag bezichtigen organiseren bij Bunnahabhain, Lagavulin, Ardbeg of Laphroaig. 

Dag 5 - Jura
Het schip zeilt vandaag verder naar Jura en naar de Isle off Jura distilleerderij. Het eiland Jura is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurlijke schoonheid. De naam Jura komt uit het Noors en betekent ‘Herteneiland’, nog altijd een toepasselijke naam omdat zo’n 5.500 herten de menselijke populatie van 180 overtreffen.
Liefhebbers van wilde natuur kunnen meer dan 100 soorten vogels aantreffen, zoals steenarenden, maar ook geiten, zeehonden, konijnen, hazen, hermelijnen en otters komen hier voor. Je kunt een uitstapje maken naar de afgelegen boerderij van Banhill, 37 kilometer ten noorden van Craighhouse. Dat is de plek waar de schrijver George Orwell in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn meesterwerk ‘1984’ schreef. Hij omschreef het heel juist als “een extreem ontoegankelijke plek”.

Dag 6 - Schotse westkust
Op de terugreis naar Oban zeil je langs de schitterende Schotse Westkust met zicht op het eiland Mull en prachtige vergezichten op de ongerepte Schotse natuur. 

Dag 8 - Oban
Na het ontbijt is er een eind gekomen aan de zeilvakantie.

Extra informatie

- De Flying Dutchman vaart met een internationaal reisgezelschap aan boord. Hoewel de bemanning Nederlands is, is de voertaal aan boord Engels. De gasten komen uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

- Alle hutten beschikken over een eigen douche en wc.

- Om in Oban te komen is de bus het beste vervoermiddel. Of je nu naar Edinburgh of naar Glasgow vliegt maakt niet veel uit (15 min.) Vanaf beide vliegvelden gaat elke 30 minuten een transferbus naar Glasgow busstation Buchanan. Hier vandaan vertrekt weer de bus naar Oban. Meer informatie: http://www.citylink.co.uk  Als je met de trein wilt gaan: dan ook eerst naar Glasgow met de bus en vervolgens kun je vanaf Glasgow de trein nemen. https://www.scotrail.co.uk/home. 
- Vanwege de coronapandemie zijn de betalingsvoorwaarden voor deze reis tijdelijk gewijzigd. Na ontvangst van de boekingsbevestiging betaal je 10% van de reissom. Het resterende bedrag is alleen verschuldigd als er absolute zekerheid is dat de reis kan worden uitgevoerd. Als de reis door de Flying Dutchman wordt geannuleerd, krijg je het reeds betaalde bedrag terug.

 

Prijs is inclusief

 • Halfpension
 • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
 • Crew bestaande uit: kapitein, stuurman en kok
 • Gebruik zodiak voor landingen

Prijs is exclusief

 • Aan- en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes
 • Drankjes aan boord, tips voor de crew

Voedsel-allergie├źn en dieetwensen
Indien je dieetwensen of allergie├źn hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem maar soms zal ook van de gasten enige medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de gasten zelf moeten worden meegenomen.

Je zeilt met de Flying Dutchman

Flying Dutchman varend
Flying Dutchman zeilend
Flying Dutchman aan dek.
121214 003 (Medium)
121214 006 (Medium)
121214 009 (Medium)
Meer over de Flying Dutchman

Heb je een vraag over Whiskyreis langs westkust en Hebriden?

Heb je een specifieke vraag over deze zeilreis, stel deze dan hier. Je krijgt van ons zo snel mogelijk antwoord.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Heb je een meer algemene vraag kijk dan eens op onze Veelgestelde vragen sectie. Misschien is je vraag al beantwoord.