Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Actieve vakantie in waterrijk Nederland

Actieve vakantie met familie of een groep

Stap aan boord voor een bijzondere en actieve vakantie in Nederland. Zeilen op een traditioneel zeilschip met familie of vrienden is heerlijke manier van vakantie vieren.
Bezoek de mooie Waddeneilanden of de pittoreske havens aan het IJsselmeer. Na een gezellige zeildag meert het schip aan in een haven. Tijdens het zeilen bepaal je zelf hoe actief je meedoet. In de haven is vervolgens voldoende tijd om de omgeving te verkennen, te wandelen of een terrasje te pakken. Indien je op de Waddenzee bent kun je ook (bij mooi weer) droogvallen en wadlopen. Dit is een zeer bijzondere ervaring!

Een actieve trip tijdens de zomervakantie

Nederland kent een grote vloot zeilschepen die met gasten varen. Je hebt de keus uit kleine en grote schepen. Van basic tot luxe met thuishavens van Zeeland tot Friesland. Omdat je voor je vakantie aan boord stapt in een Nederlandse haven heb je geen lange reistijden.
De te varen route is mede afhankelijk van de afvaarthaven. Vanuit Harlingen kun je bijvoorbeeld makkelijk de Wadden eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Texel aan doen. Indien je opstapt in Enkhuizen, dan zijn de mooie voormalige Zuiderzeehavens aan het IJsselmeer goed te bezoeken. En ook al ben je al eerder in deze stadjes geweest, vanaf het water bekijk je een stad in Nederland weer met een nieuwe blik.

Hoe ziet een zeilvakantie met een groep eruit?

Je kunt kiezen voor een weekendje, een mid- of een hele week zeilen. Eenmaal aan boord kun je in overleg met de schipper de route bepalen. Deze is natuurlijk wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar hoe het weer ook is, elke actieve vakantie is uniek en een ideale manier om er samen op uit te gaan.
Je kunt actief in de buitenlucht bezig zijn, of gewoon relaxt bijpraten op het dek. Iedereen doet waar hij of zij zin in heeft. Maar toch ben je als groep gezellig bij elkaar.
Zeilervaring is niet nodig, voordat het schip vertrekt legt de crew de beginselen van het zeilen uit. Vanzelfsprekend mag je vervolgens meehelpen met het hijsen van de zeilen. Of met het stuurrad in je hand de koers bepalen. Een familielid of vriend die graag kookt, vermaakt zich prima benedendeks in de volledig uitgeruste kombuis. Om vervolgens rond het middaguur met een welkome lunch naar te boven komen. Uiteraard kun je je tijdens een weekend ook geheel laten verzorgen door een ingehuurde kok, wel zo gemakkelijk!

Liever alleen op reis? Kies dan voor een individuele zeilvakantie

Als je niet met een groep een heel schip wilt boeken, dan kun je er ook voor kiezen om mee te zeilen met een georganiseerde groepsvakantie in Nederland. Deze vakanties zijn voor zowel alleenreizenden en kleine gezelschappen. De vakanties variëren van een dagtocht op het Wad tot lange zwerftochten over de Nederlandse wateren.
Je scheept in aan boord van een zeilschip en maakt eerst kennis met de medepassagiers en de crew. Na een uitleg over het verblijf aan boord en de nodige informatie over het zeilen worden de trossen losgegooid. De zeilen worden gehesen en samen met je reisgenoten maak je een prachtige  zeiltocht.
Bijna altijd zijn deze reizen volpension. Er vaart vaak een professionele kok mee. Deze zal tijdens je zeilvakantie alles verzorgen. Soms gaan de gasten samen de maaltijd bereiden. Indien je alleen reist wordt je ingedeeld in een hut met alleen mannen of vrouwen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een hut privé voor jezelf of gezin te boeken.
Hoe de zeilvakantie er ook uitziet, aan het eind ben je een bijzondere ervaring rijker. En je hebt op een ontspannen manier kennis gemaakt met het reilen en zeilen aan boord en met de medereizigers. Het zal niet de eerste keer zijn dat er tijdens deze reizen vriendschappen voor jaren worden gesmeed.

Begin hier met je zeilavontuur; wij helpen je graag

ZeilendeSchepen.nl biedt schepen voor groepen en individuele reizen aan. Bekijk alle reizen en mogelijkheden en laat je inspireren. Mocht je vragen hebben, dan staan wij je graag ter woord. De medewerkers van het team zeilendeSchepen.nl kennen de vloot, de schepen en haar bemanning goed. Samen met jou zoeken ze het meest geschikte schip of een passende zeilreis uit.