Zeilendeschepen.nl is gestopt. Graag willen we alle zeilgasten bedanken voor het vertrouwen!

Voor vragen over bestaande boekingen zijn we nog bereikbaar via de e-mail (info@zeilendeschepen.nl) en telefoon (0517 20 10 23)

0517 20 10 23

Zeilen op het IJsselmeer, verrassend en bijzonder veelzijdig

Ruim water voor zeilreizen om nooit te vergeten

Zeilen op het IJsselmeer – Liefhebbers van groot water kunnen hun hart ophalen op het IJsselmeer. Het weidse meer is rijk aan natuur en fauna en het omringende landschap is open en groen. Na een mooie dag zeilen meer je aan in één van de oude vissersplaatsen langs de voormalige Zuiderzee. Bij het binnenvaren van de havens krijg je het gevoel dat je weer terug bent in het Nederland uit de vorige eeuwen. Rondom het vaargebied vind je namelijk prachtige oud-Hollandse dorpjes en stadjes. Samen vormen ze één van de mooiste en meest authentieke stukjes van Nederland.

Bezoek de historische vissersdorpen aan het IJsselmeer

Ervaar de sfeer van de traditionele vissersdorpen Monnickendam, Marken, Volendam en de kaasstad Edam, het roemrijke verleden van de VOC-steden Hoorn, Enkhuizen en de Friese Hanzestad Stavoren, de voormalige eilanden Urk en Schokland en de prachtige vestingstad Naarden.

Bezoek bijvoorbeeld tijdens je zeilreis het pittoreske stadje Enkhuizen. Deze stad trekt jaarlijks duizenden toeristen. Sommigen komen vanwege de vele historische monumenten en anderen vanwege de haven en de goede watersport faciliteiten. Of meer aan in Hoorn, dit was één van de belangrijke VOC-steden. Hoorn werd, net als Amsterdam en Enkhuizen, in de 17e eeuw een zeer welvarende plaats. Tegenwoordig laten tientallen monumenten en kerken je deze historische sfeer proeven. Hoorn is ook een prima plek om je te vermaken of te ontspannen. Je kunt genieten van de vele winkels, terrasjes, restaurants en watersportactiviteiten in Hoorn. En de dichtbij gelegen duinen en stranden zijn heerlijke plekken om tot rust te komen.

Korte zeiltochten of lange zeilreizen op traditionele zeilschepen

De combinatie van het ruime water en historische havenplaatsjes maken het tot een ideaal vaarwater voor een kortere of langere zeilvakantie. Via zeilendeschepen.nl kun een schip met schipper en matroos huren zodat je bijvoorbeeld met je familie, collega’s of vrienden een dagtocht of meerdaagse zeilreis kunt maken. Ook zijn er jaarlijks zo’n 200 zeilreizen voor alleen reizende mensen of kleine groepen. Je kunt als opstapper aan boord gaan in diverse havens in Europa. Er zijn zeilvakanties naar onder andere de Waddeneilanden, door de Noorse fjorden of Schotse Hebriden. De geheel verzorgde reizen variëren in lengte van 1 dag tot 3 weken. Indien je het ideale schip of je droomreis niet kunt vinden dan helpen we je graag verder via de mail, telefoon of het chatprogramma.

Kijk voor het aanbod van zeiltochten op ’t IJsselmeer bij onze zeilvakanties.

Meer informatie over bezienswaardigheden tijdens het zeilen op ’t IJsselmeer

zeilvakantie nederland zeilen ijsselmeer Vakantie IJsselmeer voor groep of individuelen